U potresu u Kini poginulo tri milijuna ljudi nakon što je službenici u DORH-u ispala fascikla s Karamarkovim aferama

Jutros je središnju Kinu zadesio potres od osam Richtera, a prema prvim informacijama živote je izgubilo najmanje tri milijuna ljudi. Potres se najviše osjetio u zabačenom dijelu Kine pa je stradalo samo jedno selo.

“Pogođeno je samo jedno manje selo, tko zna što bi bilo da je potres pogodio neki veći grad”, rekao je jedan službenik kineske vlade.

Do potresa je, saznajemo, došlo nakon što je jutros nespretnoj službenici u zagrebačkom DORH-u pala fascikla s Karamarkovim aferama.

“Išla sam u jedan hangar za avione kojeg smo prenamijenili u skladište za Karamarkove afere. Trebao mi je jedan podatak pa sam krenula tražiti u četrnaesttomnoj knjizi afera koje su isplivale jučer poslijepodne. Dok sam vadila knjigu koja sadrži afere koje su isplivale jučer između 16 i 16:30 sati, ispala mi je susjedna koja sadrži afere koje su isplivale do sedamnaest sati”, prepričava očajna službenica koja je prouzrokovala potres u Kini.

“Bilo je užasno, sve se počelo tresti, nakratko smo se nadali da je pao meteor ili nuklearna bomba. Kad smo saznali da je pala knjiga s Karamarkovim aferama znali smo da mnogima od nas nema spasa”, ispričao je jedan preživjeli.

Razveseli nas klikom:

0 comments