Mladi HDZ-ovac izumio telefonsku govornicu – stup s kojeg možete telefonirati

Mladi HDZ-ov izumitelj Roko Parčić iz Splita jutros je na Rivi predstavio svoj novi izum kojeg je nazvao telefonska govornica. Riječ je o stupu s kojeg se može telefonirati.

“Ovoga nema još nigdje na svijetu. Na ideju sam došao prije nekoliko godina, kad sam gledao grupu turista kako bezuspješno pokušavaju zvati kući, a nemaju nijedan otvoren WiFi”, priča Parčić na otvaranju.

Ovaj mladi i perspektivni splitski Baldasar, kad nije u svom laboratiriju, vrši ulogu direktora nadzornog odbora Vodovoda, član je nadzornog odbora Čistoće, a do 30 rođendana, kako nam priča, planira postati članom 20 nadzornih odbora.

“Da, rekao bih da su mi nadzorni odbori javnih poduzeća strast i hobi. Ali izumi su moja prava ljubav. Neću reći prva. Prva je Tuđman”, priča Parčić.

Telefonska govornica, napokon nam predstavlja, funkcionira tako da sa nje zovete svoje prijatelje i bližnje. Iako to možete i sa mobitela, prednost govornica je što ima i mali krov pa možete pričati i kad pada kiša.

“Vidite, kad je kiša s mobitelima je nezgodno pričati. Morate ući u kafić, a onda je buka. S ovim je to riješeno”, priča Parčić dodavši da su se za njegov izum interesirale osamdesete i prva polovica devedesetih.

Prve telefonske govornice bit će postavljene u Splitu do kraja godine.

Razveseli nas klikom:

0 comments