Građani EU traže pristupanje Balkanu!

 Je li život na Balkanu prokletstvo ili blagoslov? Treba li Balkan stvarno učiti od Zapada? Samo na Sprdexu čitajte istinu koju ne žele da znate.

BRUXELLES – U međunarodnim političkim krugovima danas je poput bombe odjeknula vijest kako postoji sve jasnija politička volja za pristupanje Europske unije Balkanu. Građani zapadnih zemalja pritisnuti financijskom krizom sve češće izražavaju potrebu za jednostavnijim, prostijim i lagodnijim životom koji se unutar (uvjetno rečeno) europskog

kulturnog kruga može pronaći još jedino na Balkanu. Javne rasprave između balkanofila i balkanoskeptika postale su gotovo svakodnevne u javnom diskursu svih zemalja Unije. Za početak, čujmo neka od razmišljanja europskih balkanofila:

Nakon  burnog vikenda Marko najviše voli kada ponedjeljkom dođe na posao u HEP i odspava cijelu smjenu.
Nakon burnog vikenda Marko najviše voli kada ponedjeljkom dođe na posao u HEP i odspava cijelu smjenu.

William (Engleska)

”Meni je dozlogrdilo više živjeti ovako. Zakoni, papirologija, stranke zelenih, ženska prava, prava homoseksualaca – toga na Balkanu nema! Zašto ja ne bih mogao potkupiti državnog službenika? Korupcija je održala Balkan stoljećima i to je očito sistem koji funkcionira. Efikasnije je potkupiti nekoga nego trošiti vrijeme i živce na ravnopravno nadmetanje!”

Jerome (Francuska)

”Na zadnjem godišnjem sastanku s braćom Srbima o tome kako napakostiti Hrvatskoj uvidio sam sve ljepote Balkana. Vozaču vlaka dao sam 5 eura i vozio sam vlak 50 kilometara. Napijem se kao svinja, divljam i razbijam i to me košta tek 50 eura mita policajcu. Ta, zaboga, u Francuskoj bih završio u zatvoru! Balkan je mjesto dostojno čovjeka, sa svojom ušteđevinom od 10.000 eura tamo bih živio poput cara. Zato na referendumu ja glasam ZA!”

Gertrude (Njemačka)

”Čim još malo degradiram svoje radne navike selim na Balkan! Smiješnim mitom od 2.000 eura sredila sam posao u državnoj upravi. Radim 7 sati mjesečno i samo na račun koverti zaradim preko 10.000 eura mjesečno. Pa tko ne bi želio tako živjeti? Kad se zaželim Njemačke, brzog interneta, kulturnih vozača i čistih ulica platim bijednih 1.000 eura za bolovanje i uživam par godina u civilizaciji! Pa to je život!”

 

 

Razveseli nas klikom:

0 comments