Prodavačica mladiću narezala točno onoliko sira koliko je i zatražio

Novinari, ne trebate se nadati, zbog neumoljivih paparazzija glavni akter ove priče već je odselio na nepoznatu lokaciju…

Priznajte, niste očekivali da ćemo stvarno imati i sliku.

GRAČAC – Tržnice, kafići, restorani i kladionice od Obrovca do Knina bruje o, sasvim pouzdanim i provjerenim informacijama, kako je izvjesnom Marku Joviću prodavačica u dućanu narezala točno onoliko goude koliko je zatražio!
Uredništvo Sprdexa, poneseno ovom informacijom, promptno je zaposlilo dvije PR agentice jer očekujemo navalu telefonskih poziva iz inozemstva. Ali, da se vratimo na početak. Nakon što je policija prošlog petka zatvorila jedini kafić u Gračacu, caffe ”Domini”, radi nepostojanja sanitarnog čvora, Marko je bio strašno razočaran što će trijezan ući u nedjelju.

“Bio sam strahovito živčan cijelu subotu večer i nedjelju jutro. Zaspao sam uz RTL koji je sinoć premijerno prikazivao ”Gas do daske”. Dobar film, al puno su bolji Stavros, whiskey i maloljetne Kninjanke” – počinje svoju priču Marko, nesvjestan da će ga subota kod kuće i ranije dizanje nedjeljom zauvijek proslaviti.
“Moja računica to jutro je bila ovakva: mamuran nisam, a ni pop me odavno na misi vidio nije. Pa zašto ne. A bude i mladih mama po Crkvi” – iskren je Marko, dvadesetrogodišnji zaposlenik Hrvatskih šuma.

“Sjedio sam ispred Crkve kada sam osjetio strašnu glad. Budući da sam se zajebao i otišao na ranu misu na koju ne dolazi nitko ispod 80 godina, krenuo sam do lokalnog dućana kupiti malo sira za doručak. Pošto je nedjeljom navečer ”Ljubav je na selu”, odlučio sam uzeti malo više pa da navečer i pizzu napravim. Rekao sam prodavačici da mi nareže trideset deka goude. Bilo mi je čudno  što, u trenutku kada mi je dodavala sir, nije onako simpatično komentirala kako se zeznula za 50-60 deka” – započinje Marko svoju priču.

”Nastala je uistinu neugodna situacija. Prodavačica je skrivala pogled, znala je da nešto treba reći, ali očito je da se nikada do sada nije našla u ovakvoj situaciji. I ja samo bio zbunjen, već sam krenuo govoriti ”ma u redu je, neka je 55 deka, bit će bolja pizza”, ali jednostavno nije bilo potrebe. Stajali smo nekoliko trenutaka u tišini kad je prodavačica napokon promrmljala ”Još nešto?”. Ja sam rekao: ”Može još 23 deka parizera”. Čisto da testiram. Trnci su me prolazili dok je vagala. Osjećala se napetost u zraku, već su se počeli okupljati i prvi ljudi. Srećom, narezala mi je standardnih 45 deka viška tako da nije bilo problema. Laknulo mi je, da nije bilo tako, vjerojatno bi još uvijek stajao tamo ne znajući kako postupiti ni što reći.”

Ipak, Marko priznaje da je tek kući shvatio kakvom je povijesnom događaju svjedočio. ”Slikao sam odmah famozni račun i, kao i svaki normalan građanin, poslao ga Sprdexu” – kaže Marko.

Također, istog trena je stavio status na Facebook i osnovao grupu ”Onaj trenutak kada ti prodavačica izreže goude koliko si i zatražio”. Baš smiješna priča, kaže, odmah nakon što je osnovao grupu javila mu se jedna cura iz Obrovca kojoj je račun u dućanu bio 11,60kn, a blagajnica je nije pitala kunu i šezdeset sitno. Sutra se nalaze na kavi, Marko ide kupiti nove cipele za spoj. Kažu da će biti oko 22 stupnja, možda odu i u šetnju.

Eh, što je nepredvidiv taj život.

Razveseli nas klikom:

0 comments