Josip Katalenić prijeti novim pjesmama

Srećom, par pjesama je najgore što nas može zadesiti budući da članak 6. Opće deklaracije o ljudskim pravima kaže kako se ”svaki pokušaj objave albuma Josipa Katalenića smatra direktnim zadiranjem u temeljno ljudsko pravo slobode od nepotrebnog neukusa”.

Što duže gledate, postaje samo smješnije

ČAKOVEC – Samoprozvani pjevač i umjetnik, Josip Katalenić, u zadnje je vrijeme potpuno medijski marginaliziran. No, da se nešto grozno sprema u zraku se osjeća već danima, a danas smo konačno dobili i potvrdu naših sumnji. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa u vezi podjele sobe u obiteljskoj kući, oko kojih se već nekoliko godina spori s vlastitim bratom, prekrasni Josip odlučio je na nesvakidašnji način upozoriti javnost na svoj slučaj.

Iznerviran sporošću hrvatskog pravosuđa, on je uredništvu Sprdexa poslao demo snimku svojeg najnovijeg pokušaja imitacije glazbe:

“Gle, ovak više nejde. Ja moram nekaj poduzeti. Već 10 godina čekam na svoj dio sobe. Nakon što smo prije dva tjedna bacili stari krevet na kat mislio sam da ću konačno biti svoj na svome, no kako je krenulo, prije ću se odseliti od roditelja nego dobiti svoju polovicu sobe! Pokušao sam sve, pisao žalbe, prigovore i svašta. Zaboga, je li normalno da jedan 32-godišnjak sav svoj džeparac troši na odvjetnika?” – uzrujan je međimurski slavuj, a, kako neslužbeno doznajemo, na sudu će Josip također pokušati dokazati i vlasništvo nad više od 20 postera Nicka iz Backstreet Boysa.

Kap koja je prelila čašu u ovoj sudskoj trakavici dogodila se u trenutku kada je Josip odlučio štrajkati glađu kako bi upozorio na svoj problem dijeljenja sobe. Budući da priznaje da Dnevnik pogleda ”onak, ak’ listam programe pa slučajno okrenem”, malo je tada znao kako mu ovaj, uskoro standardan način rješavanja problema u Hrvatskoj, neće osigurati novinske naslovnice.

“Zamislite samo. Popnem se ja na kuću, obavijestim medije i krenem štrajkati. Četiri dana nitko nije dolazio! Zovem Novu TV, biram 1 za probleme građana, biram 2 – ne želim objaviti svoje mišljenje o random temi koje će voditelji kasnije pročitati u centralnoj informativnoj emisiji, zatim opet biram 1 za prijavu štrajka glađu. Javlja mi se automatska sekretarica i kaže da sam 1.758 štrajkaš na redu i da njihova kola stižu na moju adresu za 14 mjeseci i 12 dana. Na licu mjesta sam odlučio kako ne želim dočekati penziju s bratom u sobi, nazvao sam agenta, on je nazvao Antoniju Šolu da nazove svoju 6-godišnju nećakinju Tinu da napiše tekst i evo demo je gotov. Ne bude li presuda gotova do petka objavljujem cijelu pjesmu. Majke mi!”

Samaritanci kakvi jesmo, odlučili smo objaviti Josipov apel i nemojte misliti da se naš slavuj šali. Zakleli bi se da smo u njegovim dječački naivnim očima vidjeli tračak zadrtosti balkanskog alfa mužjaka:

”Vuco ima automate i tenkove, Bašar al-Asad ima bojne otrove, a ja imam svoje pjesme i slike iz teretane” – kaže za kraj Josip.

Razveseli nas klikom:

0 comments