Predsjednički Orden za junaštvo kneza Domagoja dodijeljen čovjeku koji je iz trgovine izašao bez računa

Istom je čovjeku Orden je za dlaku pobjegao 1993. godine kada je golim rukama uništio 4 srpska tenka i spasio psića iz Crvenog jezera.

U alternativnom svemiru knez Branimir možda upravo prima Orden junaštva Nikice Martića

PRIMOŠTEN – Svake godine predsjednik RH dodjeljuje priznanja, kolajne i ordenje Hrvatima koji su se u protekloj godini istakli kakvim junačkim ili nesebičnim činom. Ne bi tu bilo ništa neobično da dr. Ivo Josipović ove godine orden nije odlučio dodijeliti čak 5 mjeseci prije kraja godine:

”Zašto čekati? Kad sam čuo što je Nikica napravio od uzbuđenja sam osjetio puls. Kroz godine sam vidio svakakvih potrebnih i nepotrebnih junačenja, ali ovo, ovo je Mozart među herojima” s neskrivenim uzbuđenjem komentirao je predsjednik nevjerojatan čin Nikice Martića, 34-godišnjeg obrtnika iz Primoštena.

Iako je do Nikice bilo gotovo nemoguće doći zbog nezapamćene navale novinara i čestitara, vaš uporni novinar ipak je uspio ušićariti kratku izjavu:

”Nisam bio pijan, nije bila riječ o okladi. Oduvijek su me privlačili ekstremni sportovi, volim rizik. Platio sam tih 10 dekagrama pariške i jednostavno izašao iz dućana. Pripremao sam se za ovo duže od dvije godine, no ma koliko vi spremni bili uvijek je potrebna doza sreće za ovakve podvige” skroman je Nikica.

Iako usred sezone požara junačkih djela u Hrvatskoj ne manjka, prema našoj anketi više od 99% građana smatra kako je predsjednikova odluka o prijevremenoj dodjeli Ordena opravdana:

”Istina, vatrogasci risikiraju život, ali Nikica ima troje djece na fakultetu, bavi se legalnim poslom, a žena mu ne radi. On je riskirao 5 života. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da je uhvaćen s tolikom količinom pariške bez računa” samo je jedan od komentara super pametnih ljudi koji čitaju Sprdex.

Razveseli nas klikom:

0 comments