Seljačina razočarana spoznajom da je “Narodna” od Dječaka ruganje njemu sličnima

Prema vlastitom priznanju, seljačina se posljednji put ovako razočarao kad mu je nadređeni na brodu objasnio da sekstant nema veze sa seksom.

HRVATSKA – Dominik Gabrić, profesionalna seljačina, šovinist i malograđanin, nemalo se razočarao kada je saznao da popularna “Narodna” od Dječaka zapravo izruguje obrasce ponašanja koje on svakodnevno koristi. Dominik je profesionalna seljačina od svoje petnaeste godine, a u desetak godina činio je uglavnom sve što pravog seljaka dijeli od humanoida: vrijeđao je žene, pedere i Srbe, izazivao barske tučnjave, slušao Cecu (“jest da je četnikuša, al dušu dira pjesmama”), imao nacionalističke ispade, zlostavljao mačke, prdio na kauču i srkao juhu.  U zadnje vrijeme Dominik i društvo su baš zavoljeli popularnu “Narodnu” koja im se učinila zgodnim dekorom za  njihove izlaske prepune alkohola, a s vremenom su razvili i duhovitu koreografiju koju su često prikazivali pred pripadnicama suprotnog spola u nadi da će ih se dojmiti.

“Ma najbolji mi je onaj dio “jedna strana druga strana” rekao je jednom prilikom Dominik, na što su se on i trojica prijatelja počeli ljuljati lijevo-desno, u ritmu pjesme, što je izazvalo smijeh prisutnih dama čime je ”Narodna” i službeno postala dijelom subotnjeg repertoara.

“Sad kad bolje razmislim, od početka mi nije bilo jasno zašto u spotu nije bilo pucanja iako su mahali puškom” na koncu su se Dominiku posložile sve karte.

Ljubav između ”Dječaka” i seljaka s vremenom je samo rasla. Na “daj mi deset lozovača” tako bi krivili usta, radili grimase i nazdravljali, a na “nemoj Vojko popija si” grlili se, teturali i štipali žene u prolazu. Tu je išla i jedina primjedba na pjesmu. “Mogli su naše hrvatsko ime nać, a ne nekog Vojka” rekao je jednom Dušan, Dominikov “brat po jetri”, ali tu grešku ”Dječaka” nisu uzimali zaozbiljno jer im se pjesma zaista sviđala.

Dominik je Dječake čak i lajkao na Facebooku iako mu od početka nije bilo jasno ”zašto su in druge pjesme teško sranje”. Odgovor na ovo pitanje zabolio ga je više nego sve barske stolice koje je tokom blistave karijere rebrima polomio. Dominikov prijatelj iz djetinjstva, Marko, nedavno je nakon duže vremena sreo Dominika i, riječ po riječ, došli su na temu ”Dječaka”. Nesvjestan što čini, Marko je mrtav hladan spomenuo kako je ta pjesma zapravo “teško ruganje”. Iako je Dominiku u početku bilo teško shvatiti o kakvom je točno ruganju riječ, nakon nekoliko sati Marko ga je ipak uspio uvjeriti uz pomoć nekoliko klipova s Youtubea i Klaićevog rječnika.

Dominik je sve ispričao prijateljima. Iako je i njima bilo teško shvatiti, najzad ih je uvjerio rekavši im da mu je odmah bilo čudno kako su im sve ostale pjesme ”glupe i nisu za slušat vanka, a nemoš ni čaše razbijat”.  Jučer odlični, ”Dječaci” su Dominiku i prijateljima sada samo jedan od onih “usranih bendova koji pljuju po svemu šta je Hrvatima sveto”, a ”triba vidit da nisu možda i u Beogradu nastupili”.

Razveseli nas klikom:

0 comments