Linić iskoristio euforiju oko generala i uveo 60 novih poreza

”Ovo mi je bio dar s neba. Sad kad je Štimac preuzeo reprezentaciju pitaj dragog Boga kad ćemo opet doživjeti kolektivnu euforiju ovog tipa. Jel’ onaj Ivanišević još igra tenis?” izjavio je ministar.

Lizanje prsta prije okretanja lista novine od ponedjeljka je oporezivo po članku 8 Općeg poreznog zakona

ZAGREB – Dok ste vi slavili, ispijali viski za posebne prigode, navijali Thompsona i smišljali Facebook status kojeg već netko nije zauzeo, neki ljudi su radili. Nakon što je iz Vlade brzinom svog Chryslera na mađarskoj autocesti izletio Radimir Čačić, u njoj je ostao tek jedan dežurni krivac – Slavko Linić.

Čim je čuo za oslobađajuću presudu generalima, toliko se uzbudio da mu je onaj i inače piskutavi glas nalikovao na zvuk EKG uređaja u slučaju prestanka rada srca.

”Je, odmah jutros me nazvao. Mislila sam da me netko prisluškuje ili da se kakav kamion parkira u rikverc. Piiiiiiiiii piiiiiiiii, samo to se čulo u slušalici, skoro sam oglušila, a onda mi je Zoki rekao da je to sigurno Linićev uzbuđeni glas. Čuo ga je on već kad je Tuđman umro. Kroz te neke šumove razabrala sam kako uzbuđeno viče, generali, porezi, generali, porezi. Ma zapravo me nije ni bilo briga što viče, bila sam previše sretna što me netko nazvao. Ja kao da ne postojim u ovoj Vladi, čega sam ono ministrica?” rekla nam je u neformalnom razgovoru Milanka Opačić.

Nakon toga i sami smo nazvali Linića, stavili prigušivač tona na slušalicu i upitali ga da komentira presudu generalima:

”Hahahahahaha, dok ste vi gledali u nebo gdje taj avion Slavko je radio. Mogao sam se posrati Šeksu u šešir, nitko ne bi primijetio u ovoj euforiji. Ali nisam, bolje da ne znate što sam napravio” izjavio je vidno pripiti Linić.

Nažalost, u popodnevnim satima smo saznali što je napravio. Od ponedjeljka nas očekuje oko 60 novih poreza. Porez na neuparene čarape, porez na neplaćeni porez, porez na prva dva sloja toaletnog papira, porez na spavanje pred televizorom, porez na neispeglanu odjeću, porez na gledanje stvari koje ne možeš kupiti, porez na drugi i treći obrok, porez na viruse na kompjuteru, porez na loš fotošop,  porez na porez na cigarete, da ne nabrajamo dalje.

Linićevi porezi već u ponedjeljak biti će izglasani u hitnoj saborskoj proceduri i to najvjerojatnije dvotrećinskom većinom zbog poreza na spuštene ruke tokom glasovanja za Vladine prijedloge kojeg je Linić popodne rukom nadopisao u Opći porezni zakon.

Razveseli nas klikom:

0 comments