U Dalmatinskoj zagori pronađene bombe i stavovi zaostali iz Prvog svjetskog rata

Bombe proglašene relativno, a stavovi apsolutno opasnima po život.

Eksplozijom bombe, procjenjuje se, nastradalo bi otprilike 50 civila, a eksplozijom Šimunovih stavova preko 400 tisuća, mahom žena i djece

HRVATSKA – Tim arheologa iz Belgije na odmoru u Hrvatskoj, krenuo je jutros odraditi panoramsku biciklističku rutu po Dalmatinskoj zagori. Zašto, ni njima nije bilo baš jasno, ali kažu najvažnije da nisu sa ženama koje su dosadnije i od posla kojim se bave.

”Nismo napravili ni 500 metara, a ja sam se našalio i rekao: ”Francios, eno ti žena!”. Hahahaha preduhovit sam, znam, čovjek je od panike skrenuo s ceste i bacio se u neko žbunje” prepričava nam belgijski arheolog i radioamater Joseph slijed sretnih okolnosti koje su dovele do najuzbudljivijeg otkrića u njegovu životu.

”Nakon što smo ga poslikali i slike objavili na Twitteru, spustili smo se do Francoisa kad smo primijetili neku izbočinu u travi. Nakon par sati kopanja na lokaciji pronašli smo čak šest bombi zaostalih iz Prvog svjetskog rata. Tko zna kako su završile ovdje, odmah smo znali da se radi o velikom otkriću” kaže Joseph.

No, ovaj arheolog nije ni slutio da je njihova senzacionalna priča tek počela. Tek što su otkopali zadnju bombu do njih je došao Šimun Jerčić i ”stao nam jebavati majku i rođake do osamnaestog koljena” priča nam Mirsad Begović, bosanski arheolog koji je ekipu nagovorio na odmor u Hrvatskoj.

Nakon što su objasnili da je šteta od 50-ak uništenih glavica kupusa zanemariva u usporedbi s novcem kojeg bi mogao dobiti zbog pronađenih bombi na njegov zemlji, Šimun se totalno primirio i pozvao ekipu kod sebe na piće.

”Majko Isusova i svi sveti, što smo sve tamo doživjeli. Čim je saznao da je bomba iz Prvog svjetskog rada podijelio je s nama svoje stavove o Hitleru i Anti Paveliću misleći da ne postoje dva svjetska rata. Nedugo nakon toga dotakao se i tema vjeronauka u školama, abortusa, ženskih prava i multikulturalizma. Naravno, ne tim riječima već: komunjara, komunjara, lezbijskih komunjara i odvratnih Kineza. Ostali smo u potpunom šoku. Temeljitim okopavanjem i analizom utvrdili smo da Šimunovi stavovi datiraju s početka prošlog stoljeća, a određeni dijelovi sežu gotovo do pleistocena!” kaže nam vidno uzbuđeni Francois.

Ne treba posebno ni napominjati, ovo otkriće odmah je dospjelo u žižu svjetske arheološke javnosti, a Šimun je već potopljen u posebnu tekućinu koja će njega i njegove stavove učiniti vječno dostupnima znanstvenicima. No, tek što se slegla prašina oko jednog od najvažnijih arheoloških otkrića u povijesti, belgijskim Arheološkim institutom proširila se vijest kako negdje u Zagori živi Šimunov rođak koji je učlanjen u HČSP. Bjesomučna utrka za izgubljenom karikom između čovjeka i neandertalca već je počela.

Razveseli nas klikom:

0 comments