HEP-ovac kažnjen nakon što je kolegu prokleo sa “Dabogda ti Badnjak ne spojilo”

Prema članku 7. stavku 3. Zakona o zapošljavanju, plašenje kolege iz javne firme nespajanjem blagdana kažnjava se prisiljavanjem na točan dolazak na posao i skraćivanjem pauze na sat vremena.

GLINA- HEP-ov službenik iz Gline, Miro Pavašević, dobio je tri tjedna plaćene suspenzije zbog “grube klevete osobe i institucije” kako se kaže u priopćenju iz županijske središnjice HEP-a.

Naime, svadljivi Miro sa kolegom Lukom Mihanovićem se svadio za vrijeme pauze dok su pričali o politici. Pošto je Miro SDP-ovac koji je, sasvim slučajno, u zadnjih godina naglo napredovao, a njegov kolega Luka Mihanović , hadezeovski kadar došao za vrijeme Sanadera, njih dvojica posvađali su se oko aktualne situacije u državi.

Žustra rasprava proširila se HEP-ovom poslovnicom, a završila je na teoretiziranju o tome što bi se dogodilo da netko, zapravo, ne spoji blagdan sa vikendom.

“Luka je prvi započeo. Čitao je dnevnu štampu i psovao ovu vlast za koju je rekao da je nenarodna. Miro je uzvratio standardnim pljucanjem po Sanaderu. Bilo je sve, onako, kako bi rekao, dosta obično. Kao i svaki dan” govori nam šef sindikata domara i čistačica glinskog HEP-a David Pogorelić koji je, kao sindikalist, pogotovo ostao zgrožen kasnijim istupom svog kolege.

Naime, uslijed redovite i ničim neobične političke prepirke dvaju uhljebnika Miro je, iz zasada nepoznatog razloga, Luku ozbiljno prokleo sa “Dabogda ti Badnjak ne spojilo.”

“Ma kosti mrtve majke mogao mi je prokleti. Ma sve pretke od oca do kralja Tomislava. Ma i u Tuđmana mi je mogao dirnuti. Al poželjeti da mi se ne spoji vikend!? To ni Srbinu ne bi poželio” govori nam Luka koji još uvijek ne može doći sebi.

Iako Luka nije najomiljeniji u glinskom HEP-u, većina zaposlenika stala je na njegovu stranu. Miro je prijavljen, a institucije su odmah reagirale te ga poslale na suspenziju zbog “vrijeđanja institucije u kojoj radi, te plašenja kolega i pozivanja na rad”.

Sasvim jasno, ova priča bila je glavna tema radnog vremena nakon pauze. U polušali već se počelo šaputati da je smak svijeta zapravo Božić sa radnim Badnjakom.

Razveseli nas klikom:

0 comments