Policajci zgroženi olakšicama za vozače u novom Prekršajnom zakonu: “Novcem kojim su nas inače podmićivali sada će moći platiti cijelu kaznu”

”Da smo htjeli biti siromašni završili bi Umjetničku, a ne Policijsku akademiju” poručuju iz Sindikata korumpiranih policajaca. 

Iz udruge ”Tatin sin” iznimno su zadovoljni što će od sada za iste pare moći ugrožavati duplo više pješaka koji im se nađu na putu

HRVATSKA – “Uvođenje mogućnosti izravnog plaćanja karticama bilo je za nas katastrofa. Bar smo tako mislili dok nije došla ova suluda ideja o opraštanju pola kazne ako se ona plati odmah” u kratkom obraćanju medijima rekao je vidno iznervirani Radovan Birkić, predsjednik Sindikata korumpiranih policajaca. Da podsjetimo, ako izmjene i dopune Prekršajnog zakona dobiju potporu saborskih zastupnika, građani bi kazne za prometne prekršaje mogli prepoloviti ukoliko ih plate na licu mjesta. Korumpirani policajci u tome vide problem jer će građani novcem koji su do sada davali policajcu da ”zažmiri na oba oka”, sada moći platiti kaznu u punom iznosu.

“Ovo je još jedan dokaz socijalne neosjetljivosti ove navodno od naroda izabrane Vlade. Šta? Sutra kad uhvatim nekoga bez upaljenih svjetala, on će mi pružiti samo vozačku? Bez sto kuna u njoj? Pa nisam zato postao policajac. Da radim za fiksnu plaću? Pizda mu materina, onda sam mogao biti drvorezač ili vozač kamiona” kaže Birkić koji naglašava kako njegov Sindikat okuplja otprilike polovicu svih policajaca u zemlji.

“Da je ovaj zakon došao 1982. godine kada sam prvo mito stavio u džep, sada se ne bi bunio. Ali što se dešava. Navikla mi na mito žena, navikla ljubavnica, bespravnu vilu od četiri kata sam izgradio i od mita sam mislio platiti legalizaciju” kaže Birkić koji je posebno naglasio da će članovi sindikata i dalje primati mito. ”Također, ako se odluče na plaćanje kazne policajcu, a ne državi, vozači će dobiti i krasan osvježivač zraka s logom MUP-a pa neka dobro razmisle što im se više isplati” za kraj će predsjednik sindikata.

Valja spomenuti da su novim zakonom izuzetno zadovoljni članovi udruge “Tatin sin” koja okuplja sinove lokalnih moćnika, tajkuna i privatizacijskih mađioničara. Oni, kažu, i kad spavaju imaju par tisuća kuna u pidžami, a jurcanje automobilima, gaženje nevinih pješaka i bahaćenje na sudovima sada će plaćati pedeset posto manje. Kažu, rado će uplaćivati novac u proračun jer njihovi roditelji preko poticaja ionako taj novac dobivaju natrag. “Još da uvedu da na dvije kazne treća ide gratis i eto ti jurnjave Savskom bez ikakvog straha” predlaže se u priopćenju.

Razveseli nas klikom:

0 comments