Otpadnuti dijelovi tramvaja složni: ”Romi bi se barem brinuli o nama”

Na otpadnutim dijelovima jasno piše: ”Vrijeme poluraspada – 200 milijuna godina, vrijeme totalnog raspada – snijeg”.

Sedmogodišnja Grejskeli i osmogodišnji Škeljćim još nisu učili razliku između metala i plastike, ali barem znaju što je patolog.
Sedmogodišnja Grejskeli i osmogodišnji Škeljćim još nisu učili razliku između metala i plastike, ali barem znaju tko je patolog.

ZAGREB – ”Ovako je i moja prabaka izgledala kad je dobila gubu” komentirao je jedan iznenađujuće duhovit stariji gospodin dijelove nadolazećeg tramvaja koji su nam otpadali pred očima. Nakon salvi smijeha na tramvajskoj stanici čovjek se ohrabrio i stao zbijati nove šale koje su bile smiješne kao bilo koja emisija Miroslava Škore pa ih nećemo ni spominjati. No, srećom, ta hodajuća dosada natjerala je vašeg novinara da izađe iz tramvaja na sljedećoj stanici gdje je zatekao 3 plava komada tramvaja.

”S obzirom da su me preplatili sedamnaest puta, očekivao sam da će se dobro brinuti o meni. Ovo je sramota!” iz dubokog snijega razočarano priča jedan od dijelova.

”Znate, mi, najjeftinija plastika, godinama smo stali u jednoj kineskoj tvornici. Zaboravljeni od svijeta i čovjeka. Radili su se tramvaji u Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj pa čak i autobusne stanice na Braču, ali nas su svi zaobilazili. Skoro smo završili kao plastični pribor za dječje rođendane, ali smo kancerogeni pa je samo malen dio iskorišten za afričko tržište. Možete zamisliti našu sreću kad smo čuli da Končar radi tramvaje za Bandića” prepričava nam Štitnik prednjih kotača.

Nakon dugotrajnih i mukotrpnih pregovora, gradonačelnik Bandić uspio je isposlovati da se dijelovi preplate samo sedamnaestak puta i činilo se da je za ove kineske nesretnike napokon započelo sretno razdoblje u životu. Uz sitne probleme instalirani su na tramvaje, no tu su njihovi problemi tek počeli.

”Već drugog dana počeli smo otpadati kao reperi na ”Hrvatska traži zvijezdu”. Ako je vozač makar uzdahnuo za kakvom lijepom ženom ili autom – izgubili bi jednog člana. Eno, Stražnji blatobran sa četrnaestice već dvije godine leži pred MSU-om, budale misle da je nekakva moderna skulptura. Mi ne možemo više ovako i ovim putem apeliram na sve Rome da nas pokupe. Možemo poslužiti umjesto vrata, a ako imate kakve krvne neprijatelje lako se pretvorimo u tanjure. Idealan poklon za svadbu!” poručuje jedan od plastičnih dijelova kojeg možete pronaći u parku kraj Studentskog doma ”Stjepan Radić”.

Razveseli nas klikom:

0 comments