Zbog nepoznavanja španjolskog jezika Alen Halilović ima problema s uklapanjem u prvu momčad Dinama

„Poslušao sam pozive onih navijača koji su bili protiv Dinama u kojemu bi igrali igrači sa različitih govornih područja. Nadam se da će dogodine momčad biti još homogenija pa neće biti potrebe ni za prevoditeljima na hrvatski“ španjolski Dinamo komentirao je Zdravko Mamić

Prošlogodišnje proljetno iznenađenje Dinama Alen Halilović, u sinoćnjoj je utakmici protiv Hajduka pružio jednu od svojih najslabijih partija. Iako su zli jezici odmah počeli pisati o lošoj formi Dinamovog prvotimca, iz izvora bliskih igraču saznali smo da Alen ne zna španjolski jezik te se stoga teško sporazumijeva sa suigračima.

Ako se jezični nesporazumi nastave, mladi Dinamovac strahuje da bi se mogao početi družiti s onim čega se nogometaši najviše boje- knjigom.
Ako se jezični nesporazumi nastave, mladi Dinamovac strahuje da bi se mogao početi družiti s onim čega se nogometaši najviše boje- knjigom.

„Nije mu lako. Mlad je i treba mu podrška koju u momčadi nema. Dođe na trening i sat ipo vremena ni sa kim ne prozbori niti jednu riječ. Dok drugi suigrači razgovaraju i smiju se Alen stoji sa strane“ riječi su jednog od Alenovih prijatelja.

Iako nedvojbeno talentiran, Alen je imao tu nesreću da bude rođen u Hrvatskoj što se pokazalo ogromnim hendikepom kod igranja u Dinamu. Iako u momčadi ima još nekoliko ljudi s ovih područja, igrom slučaja oni svi pričaju španjolski pa su se odlučili prikloniti većini.

„Drago mi je što nema podjela u svlačionici te smo našli zajednički jezik. Doslovno“ na tečnom španjolskom govori nam Krunoslav Jurčić, kojega su igrači od milja prozvali „El Loco“. Ipak, Jurčić priznaje da problem postoji te se nada da će klub uskoro osigurati prevoditelja koji će riječi trenera i suigrača sa španjolskog Alenu prevoditi na njegov hrvatski.

Španjolski su odlično prihvatili i hrvatski sportski novinari koji su, kao pravi Modrićevi grupiji, već mjesecima preplaćeni na španjolsku Marcu pa im španjolski dođe kao materinji jezik. Jedini problem s novim Dinamom ima Tomislav Židak. On je jučer napao Zdravka Mamića da je uništio njegov klub, iako mnogi šuškaju da Židak samo radi pritisak na Mamića da mu kupi novu zubnu protezu, jer mu se ona, koju mu je ranije kupio, raspala poput kulta reprezentacije.

Razveseli nas klikom:

0 comments