NASA konačno doskočila problemu kako u mali shuttle smjestiti što više stvari: ”U svemir šaljemo kiosk Tiska”

Posebno je zanimljivo da do ovog senzacionalnog otkrića umalo nije došlo jer je Sorrin malo predugo čekao na red ispred trafike, ali kasnije je shvatio da je prodavačica umatala paket i radila operaciju srčanog zaliska
Posebno je zanimljivo da do ovog senzacionalnog otkrića umalo nije došlo jer je Sorrin malo predugo čekao na red ispred trafike, ali kasnije je shvatio da je prodavačica umatala paket i radila operaciju srčanog zaliska

CAPE CANAVERAL – Rano jutros po hrvatskom vremenu iz američke svemirske agencije najavili su press konferenciju na kojoj će javnosti predstaviti ”nešto uistinu spektakularno”.

Svjetski mediji spekulirali su kako smo konačno otkrili život na Marsu ili u dalmatinskom gradu preko zime, no ono što je nešto iza 18 sati objavio NASA-in glasnovornik Josh Byerly šokiralo je apsolutno sve prisutne.

Još od prvih pokušaja osvajanja svemira u šezdesetim godinama u NASA-i muku muče s jednim problemom. U letjelice treba smjestiti nevjerojatnu količinu opreme i u isto vrijeme paziti na težinu te omogućiti svojim astronautima prostor za kretanje.

”Razmišljali smo da u svemir umjesto astronauta pošaljemo prvog Hrvata kojeg nađemo. Samo oni prežive 2 mjeseca s pola kila kruha i paštetom. Došao sam tu odabrati kandidata kad mi je zatrebalo nešto fotokopirati, isprintati, platiti račun i provjeriti sumnjivi madež. Požalio sam se svom prijatelju kako ću sad cijeli dan potrošiti da obavim te stvari, a onda mi je on rekao da sve to mogu riješiti na kiosku Tiska. Tako je sve krenulo” otpočeo je priču Michael Sorrin, NASA-in zaposlenik koji jedini u uredu nije znao 234 znamenku broja pi pa ga je zapala kazna da putuje u Hrvatsku.

”Mislio sam da se radi o mađioničarskom triku. Tražio sam prodavačicu da mi pokaže podzemni bunker iz kojeg vadi sve te stvari, ali ona je rekla da ispod malenog kioska nema ništa. Pitao sam prodavačicu koliko stvari stane u kiosk, a ona mi je samo kratko odgovorila: ”Sve”. Kad sam ušao unutra nisam znao jesam li u trafici ili igram Tetris. Bio sam totalno šokiran, toliko stvari u tako sitnom prostoru. Jedina stvar manja od kioska bila je blagajničina plaća” nasmijao je prisutne Sorrin.

Prvi kiosk Tiska za Mars bi trebao poletjeti početkom 2015. godine, dok bi do 2017. od materijala iz lijevog dijela trafike trebala biti izgrađena prva izvanzemaljska država.

Razveseli nas klikom:

0 comments