KATASTROFA DO KATASTROFE: Nakon obilnih kiša i poplava u Karlovac došao i premijer Milanović

Ured za krizna stanja zatražio je očitovanje iz Vlade u kojem traže da im se očituju postoji li šansa da napaćeni Karlovac pogodi i dolazak nekog ministra.

Situacija u Karlovcu ne smiruje se. Dapače, vrhunac vodenog vala tek se očekuje, a kao da to nije dovoljno umornim stanovnicima, grad je danas posjetio i premijer Milanović osobno.

Jedni od rijetkih koji su zadovoljni poplavom su seljaci koji smatraju kako oborine ni ove godine nisu podbacile pa će i odšteta od države biti veća
Odštetom zbog poplave posebno će biti zadovoljni seljaci od kojih su se mnogi pobojali da će elementarna nepogoda ove godine izostati

– Cijelo jutro stavljam vreće s pijeskom nebi li spriječio da mi kuća popliva, kad čujem ženu kako psuje. Pomislio sam da zovu nove, još jače oborine. Nisam mogao vjerovati kad mi je rekla da nas je, uz svu ovu nesreću, pogodio i premijer Milanović – prepričava nam jedan zabrinuti Karlovčanin koji se pobojao onog najgoreg – da će Milanovića slijediti Linić. Ipak, njegove su se bojazni, barem za sada, pokazale neutemeljenima.

– Jutros sam se opet svađala s mužem oko toga tko će odvesti djecu u školu, kad se odjedanput odnekud stvorio Milanović i stao miješati u našu svađu – govori nam jedna srdita Karlovčanka koja je premijeru odbrusila da nije ona Bosna, a niti je njen muž Hercegovina pa da će dopustiti premijeru da se miješa u stvari koje s njim nemaju veze.

Posjeta premijera Milanovića unijela je dosta nervoze među većinu stanovništva već od ranije pogođenog područja. Svi se slažu da se s poplavom i visokim vodostajem još kako tako i mogu nositi, dok s nepogodom u vidu zakona, poreza i propisa aktualne Vlade jednostavno nemaju šanse.

Podsjetimo, vodostaj rijeka raste i do pedeset centimetara po satu, a nastavi li rasti ovom brzinom do ujutro bi mogao dostići brzinu rasta poreza od dolaska ministra Linića na čelo Ministarstva financija. Ipak, stručnjaci smatraju da do toga ipak neće doći, pogotovo zbog toga što kiša ima bar malo obzira i suosjećanja prema nesretnim ljudima.

Razveseli nas klikom:

0 comments