Iz zgrade rektorata pušten bijeli dim, imamo novog rektora!

Štovatelji Biblije diljem zemlje i svijeta oduševljeni su činjenicom da smo novog čelnog čovjeka najvažnije obrazovno-znanstvene institucije u zemlji dobili onda kad nam je najpotrebniji – samo nekoliko dana prije Uskrsa.

''Nakon fijaska s papom Franjom, za kojeg uopće sumnjam da je katolik, drago mi je da smo silama zla uzvratili tamo gdje ih najviše boli - našim čovjekom na poziciji od utjecaja na obrazovanje i znanost'' jedan je od komentara na izbor novog rektora koji će večeras biti objavljen u Dnevniku NoveTV.
”Nakon fijaska s papom Franjom, za kojeg uopće sumnjam da je katolik, drago mi je da smo silama zla uzvratili tamo gdje ih najviše boli – našim čovjekom na poziciji od utjecaja na obrazovanje i znanost” jedan je od komentara na izbor novog rektora koji će večeras biti objavljen u Dnevniku NoveTV.

ZAGREB – ”Habemus rector!” uzviknuo je predsjednik Senata Sveučilišta u Zagrebu na oduševljenje stotina vjernika okupljenih ispred zgrade rektorata. Dr. sc.  Damir Boras za novog rektora izabran je u drugom krugu glasovanja i svima je laknulo što će najvažnija znanstveno-obrazovna institucija u zemlji Uskrs dočekati s čelnim čovjekom.

– Istina, nitko nije očekivao da ćemo novog rektora dobiti već u drugom krugu glasovanja, ali kad je Damir na predstavljanju programa rekao da je njegov program zapisan prije 2,000 godina i počeo čitati ulomke iz poslanice Korićanima, u našim srcima nije bilo dileme – izjavio je za Sprdex jedan od 35 članova Senata koji je Borasu udijelio svoj glas.

Među prvim čestitarima novom rektoru bila je Željka Markić koja je naglasila kako je ovo izniman dan za Hrvatsku koja je, nakon Ustava, biblijska pravila i moral sada utaborila i u znanstvene ustanove te nam sada preostaje još sitna formalnost usklađivanja zakona s Levitskim zakonikom da i službeno postanemo prva svjetska država u kojoj je vrijeme počelo teći unatrag.

U trenucima dok pišemo ovaj tekst vjernici iz svih krajeva svijeta pristižu pred zgradu rektorata gdje se u popodnevnim satima očekuje prvo javno obraćanje novog rektora.

– Prvo obraćanje i nadam se prva obraćenja, haha – kratko je za Sprdex izjavio Boras koji je upitan za usporedbe s izborom za papu izjavio kako ”se u određenim trenucima uistinu osjećao kao da je okružen kardinalima, samo što su članovi Senata Sveučilišta ipak malo stariji”.

Razveseli nas klikom:

0 comments