TUGA U ZAGREBU: Zbog fiksiranja tečaja franka bankar shvatio da ima dušu

Više od 60.000 građana s kreditima u francima s olakšanjem je danas dočekalo telefonsku sjednicu Vlade na kojoj je odlučeno kako će se tečaj ‘švicarca’ fiksirati na 6,39 kuna. Kako saznajemo, tokom telefonske sjednice ministara razasutih po raznim svjetskim skijalištima na roaming je potrošeno kuna dovoljnih za otplatiti 2 kredita, no to nije tema ove priče. Vlada Zorana Milanovića po prvi puta u mandatu na neko zbivanje reagirala je u istom tromjesečju kad se dogodilo te je vlasnicima kredita omogućila nešto mirniji san u 2015. godini.

Fiksiranje tečaja izazvalo je, naravno, salvu oduševljenja među dužnicima koji pozdravljaju odluku premijera i ministra Lalovca:

– Ovo je uistinu fantastično. Do sada sam za kredit od 100.000 eura vratio samo 130.000, a zamrzavanje tečaja omogućit će mojoj obitelji da ne moramo birati slavimo li Uskrs ili Božić. Jedva čekam ove godine vratiti još 50.000 eura po ovom izrazito povoljnom tečaju, samo duplo većem od onog kad sam kredit uzimao. Jako sam sretan, hvala premijeru Milanoviću, da nije fiksirao tečaj u ovoj godini, stvarno ne znam kako bih preživio ovih 28 koliko mi je preostalo da isplatim kredit – izjavio je za Sprdex Marko Roglić, sretni vlasnik kredita u francima.

No, kako to obično biva, kad jednom svane, drugom se smrkne. U javnost je tako u kasnim večernjim satima dospjela priča o izvjesnom Peri Baliću, 38-godišnjem osobnom bankaru koji je zbog zamrzavanja tečaja franka shvatio da ima dušu.

– Vozio sam se na posao u automobilu zaplijenjenom jednom dužniku u francima kad sam na radiju koji je oduzet drugom dužniku slučajno čuo vijesti. Premijer Milanović izjavio je kako Vlada zamrzava tečaj franka, a da troškove konverzije snose bankarske institucije. Osjetio sam nekakvo čudno previranje u trbuhu, čak mi je u jednom trenutku s lica nestao osmijeh kojim klijente zavaravam da sam čovjek. Zabrinuo sam se, a kad mi se raspoloženje nije popravilo ni nakon što sam nazvao banku da provjerim stanje na računu, odmah sam se zaputio u bolnicu – izjavio je za Sprdex nesretni bankar kod kojeg su, prema prvim informacija, pronađeni ostaci duše i vrlo primitivni osjećaji.

Razveseli nas klikom:

0 comments