SENZACIONALNO OTKRIĆE HRVATSKIH ZNANSTVENIKA: Proizveden prvi automobil koji vozi na domoljublje

Senzacionalne vijesti dolaze iz Zagreba! Hrvatski znanstvenik sa Instituta Ivo Pilar, Marijan Koconagić, u suradnji sa nekoliko stručnjaka za sve i svašta iz Savske 66 proizveo je prvi automobil koji vozi na domoljublje!

„Ovo je tek početak, a ujedno i pljuska onima koji stalno tvrde da se od ljubavi prema domovini ne može živjeti. Mi ćemo dokazati da može“, uzbuđen je Koconagić koji tvrdi da su mogućnosti neslućene.

„Već godinama razvijamo ovaj koncept. Ideja je bila da zamijenimo gorivo nekim energentnom kojeg je Hrvatska puna. Domoljublje je bilo najlogičniji izbor. Ipak, od testne faze do danas trebalo je proći dosta vremena, a još je dosta posla ispred nas“, govori nam Koconagić.

Franjomobil, kako je nazvan testni primjerak, još je uvijek, priznaju znanstvenici, prilično nezgrapan. Postigao je brzinu od samo 91 kilometar na sat, te može ići samo u rikverc što je smjer u kojem je onaj po kome je dobio ime vodio Hrvatsku. Pokreće ga jedna velika Tuđmanova slika na koju je krunicom spojena slika Alojzija Stepinca, a dodatu energiju stvara zvučnik iz kojeg neprestano trešte Thompsonove pjesme. Dodatni problem je što, barem za sada, automobilom mogu upravljati oni koji znaju gdje su bili 1991. godine. Ipak, znanstvenici vjeruju da bi uskoro mogli imati puno bolje modele za koje će biti dovoljni mali portreti velikih Hrvata kao i srce puno ljubavi prema domovini.

Osim što će se auto puniti samo od sebe, odnosno od ljubavi koju njegov vlasnik gaji prema Hrvatskoj, planirano je i nekoliko punionica za duža putovanja. Prva od njih trebala bi biti u Savskoj 66, posebno iz razloga što je cijela infrastruktura već tamo.

Veseli i podatak što Franjomobil neće upaliti ako za njega sjedne komunist, jugonostalgičar ili Matija Babić pa će, osim jeftine vožnje, automobil biti odličan način da se vidi kako tko diše.

Osim u Hrvatskoj, velika nalazišta domoljublja otkrivena su u Njemačkoj, SAD-u, Kanadi i po hrvatskim domovima diljem Australije, pa ni izvoz automobila u svijet neće biti problem.

Svakako, ovo je najveći uspjeh hrvatskih izumitelja i inovatora još od 2011. godine kada je siromašna žena priznala kako je djecu nahranila shareovima dobrih ljudi koji su shareali njihovu sliku kako im je potrebna pomoć.

A nas pokreću lajkovi, daj ga ako već nisi. Podrži nas lajkom na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt Uskličnik.com

Razveseli nas klikom:

0 comments