Hrvati pet tisućitu godinu zaredom šokirani činjenicom da je dan skratio

Da nismo zemlja pretjerano pametnih ljudi poznato je odavno, no danas objavljeni rezultati studije Instituta za neprovjerena istraživanja koja u nerazvijenim zemljama zvuče provjereno jer je institut iz Londona (INIKNZZPIL) sugeriraju kako je opća zatucanost dodatno eskalirala.

Naime, čak 90% Hrvata je na pitanje ”Znate li da sunce sredinom rujna zalazi prije 20 sati?” odgovorilo ”Majko Isusova, Gospe blažena šokiran/a sam, sedam sati, a već mrak, aaaaaaa, depresija” što je ujedno i najveći postotak građana šokiranih promjenom godišnjeg doba otkad je 32.986 godine prije Krista križanac čovjeka i majmuna primijetio ovu činjenicu.

Kao i svake godine, najveća nevjerica zbog mraka zavladala je u južnoj Dalmaciji gdje smo zatekli potpuno izbezumljenu skupinu maloljetnica s pogledom uperenim u nebo:

– Isuse, tek sam na dvanaestoj kavi, a već je mrak. Jesu li najavili kakvu pomrčinu sunca? – zabezeknuto je naše novinare upitala 17-godišnja Marijana, dok su njene prijateljice na Instagramu postavljale fotografije, kako su ga nazvale, očitog smaka svijeta.

U tom trenutku pokraj nas je prošla i skupina hodočasnika na putu za Vepric koji su bili uvjereni kako je kucnuo čas za Isusov povaratak.

– Imate li vi neko objašnjenje zašto je mrkli mrak, a sedam i dvadeset je? – pitao nas je David, pravog imena Jozo, vođa malene vjerske grupe i otac većine djece u njoj kojeg je raniji zalazak sunca, baš kao i 21. stoljeće, uhvatio sasvim nespremnog.

Razveseli nas klikom:

0 comments