Izbjeglice u Hrvatskoj: “Treba pomoći sirotinji, plače mi se kad vidim ljude ovdje”, komentirao Faruk iz Kobanea

 

Danas je Milanovićeva Vlada zabilježila najbolji vanjskopolitički uspjeh od dolaska na vlast.

“To nikome nije uspilo u Hrvatskoj povijesti, čak dva sata na naslovnici BBC-a, malo se tko time može pohvaliti”, komentirala je Vesna Pusić činjenicu da se Milanovića spominje na BBC-u.

Međutim, od očekivanih petsto iz nekog razloga je u Hrvatsku ušlo 15 000 ljudi. Iako je ministar Ostojić jučer poručio izbjeglicama da ne dolaze, oni iz nekog razloga i dalje dolaze.

“Prešli smo na plan B. Mladi HSP-a dijele na graničnim prijelazima letke s planom 21, izjavama naših ministara, slikama oporbe i audio zapise s govorima Ive Josipovića. Koji ne zaspu nakon dvije Josipovićeve rečenice, bježe glavom bez obzira”, ponosni su na plan B iz Vlade.

Brojni izbjeglice, pak, polako upoznaju Hrvatsku.

“Dođe mi plakati kad vidim kako ovdje ljudi žive, treba pomoć svoj toj sirotinji”, komentirao je Faruk iz Kobanea koji predlaže da se možda Isilu može podvalit pretvorba i privatizacija.

“Vas je bogami dobro uništila, možda je to rješenje”, zakljuluje Faruk koji je Hrvatima koje je susreo dao nešto novca. “Vratit ćete kad se sretnemo u Njemačkoj, možda i kolege budeme”, pomaže Hrvatima Faruk

Razveseli nas klikom:

0 comments