TRAGEDIJA NA JADRANU Splićanin umro od srama pred turistima koji su ga pitali zašto se vaterpolo reprezentativci zovu Barakude

Tridesetogodišnji N.M. iz Splita umro je, kako saznajemo, od srama nakon što su ga turisti zamolili da im objasni zbog čega vaterpolo reprezentativci imaju nadimak Barakude i s čim to ima ikakve veze.

“Bilo je strašno, jadnik se prvo izmotavao, ali oni su inzistirali. Zanimalo ih je jel taj nadimak ima ikakav smisao ili je jednostavno besmisleni produkt nemaštovitog hrvatskog društva. Pokušao se pravdati, ali oni nisu odustajali. Naposljetku se srušio, liječnici su kasnije rekli da je umro od srama”, priča jedna svjedokinja ove nemile scene.

Mladić je tako postao prvom žrtvom besmislenog nadimka kraj kojeg morate osjećati susramlje. U ovom slučaju to je bilo kobno. Podsjetimo, hrvatski vaterpolisti sinoć su postali prvaci svijeta u ovom sportu, a mediji su njihov uspjeh uvelike upropastili nastavivši inzistirati na nadimku “Barakude”.

Stručnjaci upozoravaju da bi tako sramotne nadimke trebalo držati unutar granica svoje zemlje. Nažalost, prvenstvo se poklopilo usred ljeta pa je samo bilo pitanje vremena kad će se neki turist početi raspitivati o sportu kojeg nikad nije vidio i o uspjesima hrvatske reprezentacije.

“Sreća da se rukometno prvenstvo održava svake godine van svake pameti i sezone pa nema nikoga od turista da čuje nadimak “Kauboji”. Teško je i zamisliti koliko bi tu ljudi poumiralo od sramote”, priča nam sociolog Draženko Bilić.

Razveseli nas klikom:

0 comments