Zbog izostanka orkanske bure Čeh odustao od putovanja na Brač brodom na napuhavanje

Iako češki stručnjaci za besmislena i opasna putovanja tvrde da u teoriji orkanska bura skraćuje put do Brača, u praksi se pokazalo jedino da skraćuje život.

BRELA – Samo je vlastita glupost i lijenost spasila život 32-godišnjeg Čeha, Karla Poborskog iz Praga, koji je propustio jedinstvenu priliku da dođe na naslovnicu svih novina i digne cjelokupnu pomorsku policiju na noge. Karl je s muškim društvom jutro provodio na plaži u Brelima gdje su sunčane sate kratili bocama toplog i 1000 kilometara u automobilu mućkanog ”Starog pramena”, popularnog češkog piva. Nakon što su prošli uobičajene teme, od skupoće smještaja do rijetkosti stolice zbog deset dana dijete bazirane isključivo na pašteti, stigli su do omiljenog sporta hrvatskih turista – putovanja zračnim jastukom ili brodom na napuhavanje do obližnjeg otoka.

„Mirno smo ležali na plaži kad je Pavel, da vas ne lažem nakon koje pive viška, uzeo moju prekrasnu Crocsicu i bacio ju u more“ –započinje Karl svoju priču o neodlasku na Brač.

„Pošto je taj dan prilično puhalo moja Crocsica je dosta brzo plutala prema nekom otoku. Tada mi je sinula genijalna ideja da jednostavno sjednem u svojoj brodić i prepustim vjetru da mi uz ljetovanje na obali omogući i besplatnu turneju po otocima“ priča Karl i nastavlja:
„Nakon toga krenula je rasprava koliko je točno taj otok udaljen od obale i nije bilo druge nego da po prvi puta u životu dokažem ženi da nije u pravu. A i nisam htio ostati bez Crocsice jer je mogu nositi i po kući u Češkoj” iskren je Karl.

„Nakon što sam sve uvjerio da je otok udaljen najdalje 300-injak metara, sjeo sam u brodić i krenuo. Bilo je podne. Rukama sam mahao prema Braču dobrih sat vremena. Prošao sam sigurno kilometar. Ali Brač mi nije izgledao bliže. Ogladnio sam“ priču nam i dalje prepričava Karl, a ne zabrinuta obitelj i prijatelji kao što je to obično slučaj s češkim ljetnim avanturama.

Ukoliko vidite nestalu Crocsicu molimo obavijestite Karla na [email protected] i obratite se okulistu

Karl je imao tu (ne)sreću da je vrijeme bilo uistinu lijepo, a vjetar koji je gurao Crocsicu je naglo oslabio. Zbog nedostatka orkanske bure Karl se odlučio vratiti nazad i prijateljima priznati neuspjeh. I uvjeriti ih da do Brača ima barem kilometar i pol.

„Odustao sam, ali pokušat ću opet. Nažalost, sutra idem kući. Istječe mi vinjeta kroz Austriju. Ali vratit ću se iduće ljeto i čekati buru od barem stotinjak kilometara na sat. Ona će me u čas posla odbaciti do Brača“ priča Karl koji je državnom proračunu Republike Hrvatske sačuvao par stotina tisuća kuna potrage, a sebi život, ali još uvijek ne može prežaliti izgubljenu Crocsicu.

Razveseli nas klikom:

0 comments