Štimčevo plasiranje krivih informacija novinarima postaje sastavni dio obuke CIA-inih agenata

Osim što bi mogao postati vojni savjetnik predsjednika Obame, iz Hollywooda su već najavili remake kultnog filma ”Oceanovih 11” koji će se zvati ”Štimčevih 11”.

SAD – Nakon što je jutros u razgovoru za HRT Igor Štimac izjavio da je novinarima podvalio krivi sastav za utakmicu s Belgijom te tako Hrvatsku već doveo nadomak pobjede HRT-ovu vijest su, po prvi puta nakon 20 godina, prenijeli svi relevantni svjetski mediji.

Novi Obamin savjetnik već se dao na posao. U pozadini se vidi slika legendarnog lažno izrecitiranog sastava, koja je na “Zidu velikih izuma” dobila mjesto između Einsteinove teorije relativnosti i Kardeljevog samoupravnog socijalizma.

„Krivi sastav? Što je to? Ovo je nešto sasvim nepoznato dosadašnjoj nogometnoj praksi“ piše jedan od najuglednijih belgijskih sportskih novinara u današnjem izdanju ”Nieuwsblada”.
Slične reakcije dolaze iz svih svjetskih zemalja u kojima, svi priznaju, nikada nije zabilježeno da je itko novinarima plasirao krive informacije o sastavu.

Ipak, da je riječ o nečemu puno većem, saznalo se nešto iza podneva kada su iz američkog State Departmenta uputili diplomatsku notu Hrvatskoj u kojoj se traži da Štimac ponudi izvanrednu ostavku na mjesto izbornika i zauzme mjesto vojnog savjetnika predsjednika Obame. U nove CIA-ine priručnike za obuku špijuna po hitnom će postupku biti uvršten, sada već poznati, ”Štimčev manevar”, koji će vrhunske špijune učiti kako neprijateljima plasirati lažne informacije – taktici koja je sve do jučer tajnim službama svjetskih velesila bila potpuno nepoznata.

Tijekom dana uspjeli smo doći i do samoga Štimca kojeg ova navala oduševljenja sa svih strana niti malo ne čudi: „Da, riječ je o jednoj mojoj staroj ideji. Vidite, već sam je jednom koristio. Medijima sam govorio da je Mamić đubre, a sada prijateljujem s njim. Vidite li vi tu genijalnost. Prije utakmice sa Španjolskom nazvao sam Bilića i rekao mu: „Slavene, saslušaj me. Dan prije utakmice u novine ubaci vijest da će početni sastav igrati jedanaestorica igrača Mladosti iz Gunje, a pred samu utakmicu promijeni taktiku. Del Bosque neće znati što ga je snašlo“. Nažalost, nije me poslušao i završilo je onako kako je završilo“ prepričava izbornik epizodu s Eura.

Kakve će posljedice imati ovaj dašak genijalnosti ostaje za vidjeti. Politički, vojni i sportski analitičari suglasni su u jednom: „Treba pričekati utakmicu“. „Tko zna“ maštovit je jedan analitičar „možda u ludoj kombinaciji genijalnosti i adrenalina Štimac na teren izbaci upravo momčad koju je najavio, učinivši s time dvostruku diverziju. Haha, pa to bi bilo strašno“.

Štimčev manevar pokušao je osporiti sam izbornik Belgije koji je rekao da mu je svejedno što Štimac govori za novine jer je sinoć poslao špijuna preobučenog u čistača da prati trening Hrvatske.

Razveseli nas klikom:

0 comments