Papa priznao da umjesto po Božjim zapovijedima živi po uputama Borne Rajić

Papa Frane brojne je vjernike na misi povodom usksnog ponedjeljka iznenadio izjavom kako bi siromašni trebali jesti više avokada i rabarbre začinjene indijskim orasima.

„Došao sam na misu i očekivao da Papa pozove na borbu protiv siromaštva i gladi. Međutim, njegova izjava me toliko iznenadila da sam od šoka skinuo sunčane naočale koje stavim da me ne zabljesne zlato i drago kamenje sa fasada oko Trga sv. Petra. Jednostavno sam morao svojim očima vidjeti ono što sam čuo svojim ušima“, biblijski nejasno završava jedan vjernik koji je, s tisućama drugih, slušao propovijed.

Brojni biskupi bliski Papi, kaže nam jedan visoki izvor iz Vatikana, već danima primjećuju da je Papa nekako produhovljen. „Bio je dobre volje. Kao da mu se ukazao Duh sveti ili kao da je neki hrvatski ministar otvorio tajni račun u Vatikanskoj banci. Ništa nam nije bilo jasnije kada se umjesto na evenđelje po Mateju pozvao na nekakav „Bornin kanal“. Nismo imali pojma tko je Borno. Ni na kraj pameti nam nije bilo da bi se neki visoki crkveni dostojanstvenik mogao pozvati na nešto što kaže žensko biće“, prepričava naš anonimni izvor iz Vatikana.

Na kraju je samu dvojbu otklonio sam Papa Frane priznavši da iza njegove nove duhovnosti stoje riječi uspješne hrvatske poslovne razvedenice, Borne Rajić.

„Kada sam prvi put naletio na izjavu Borne Rajić prvo što sam zamijetio bio je luksuz na i oko nje pa sam mislio da je možda neki biskup tu iz Vatikana stavio periku i odlučio se malo našaliti. Međutim, kada sam poslušao video do kraja shvatio sam da mudrosti o prehrani, meditaciji, plesu, pjevanju i kvalitetnom razvodu nema nigdje u Bibiliji. Takve stvari više odgovaraju modernom svijetu“, na kraju nam je potvrdio sam papa Frane koji nam se ispričao jer žuri na jutarnji tretman bademovim uljem kojeg je Borna u poslanici siromašnima preporučila kao odlično sredstvo za borbu protiv gladi i zdrave pameti.

Razveseli nas klikom:

0 comments