Veliki pregled jesenskih ispitnih rokova uz poneki sasvim beskoristan savjet (dio prvi)

Za rujan s minimum stresa i maksimum zajebancije.

Ne postoji ništa dobro u čovjekovu životu a da uključuje riječ ”rok”. Upoznavanje s odvratnošću rokova počinje u najranijoj dobi, najčešće negdje oko četvrte godine kada, vjerojatno zbog toga što intelektualno taman napuštate fazu imbecila i ulazite u fazu kretena, jednostavno ne shvaćate da je kupus koji vam je baka kiselila suzama neposlušne djece zdrav i dobar za vas. ”Da si to pojeo u roku 5 minuta” izgovori majka i upozna vas sa svijetom rokova. Od tog trenutka pa nadalje stvari postaju samo gore, a, ako ste uspješno napustili fazu kretena i fakultetsku diplomu možete zaraditi, a ne kupiti, situacija kulminira svakog devetog mjeseca od osamnaeste do dvadeset i neke, ovisno koliko daleko ste od kretena napredovali. Ispitne rokove preživite lakše uz ovaj kratak vodič.

28.8. Deset dana do ispita

Prvi pogled na kalendar i raspored rokova. Prvi napad panike. Nakon dva mjeseca izloženosti suncu poglupili ste za 70% i prepričavate prijateljima kada uspijete pročitati cijeli članak u novinama. Produktivni ste kao Ured za nove tehnologije u HŽ-u. Potpuno očajni gledate ima li osmi mjesec 30 ili 31 dan. Trideset jedan! Život ponovno ima smisla.
SPRDEX SAVJET: Ako stisnete šake i ruke postavite jednu do druge, izbočine na vrhu šake predstavljaju mjesece s 31, a udubine mjesece s 30 dana.

29.8. Devet dana do ispita

Osjećaj jeze, nelagode, daha dementora, smrti i sl. dok otvarate faksovsku web stranicu nešto je manje intenzivan nego jučer. Pogledali ste i Dnevnik. Otac vam prigovara da filozofirate, nakon dva mjeseca iz vas sramežljivo proviruju znakovi intelekta. Pada čvrsta odluka da učite doma.
SPRDEX SAVJET: Pripremite maramice, učenje doma znači samo jedno – masturbacija.

30.8. Osam dana do ispita

Ništa od učenja doma. Ako ne studirate u mjestu stanovanja, planirate putovanje, ako studirate u mjestu stanovanja, tražite člansku iskaznicu od knjižnice. Dalmatinci na studiju u Zagrebu NI U KOJEM SLUČAJU kartu ne rezerviraju dan ranije. ”Ma bit’ će mista, šta ti je mama”. Osobe iz mjesta poput: Đakovo, Daruvar, Križevci, Požega, Kloštar Ivanić, Čazma, Garešnica, žao nam je što ste ljeto proveli tu gdje jeste.
SPRDEX SAVJET: Ne blamirajte se tražeći iskaznicu, jednostavno odmah pitajte majku.

31.8. Sedam dana do ispita

Dolazak na kolodvor u 12 sati. Polazak u 18 sati.  Razlog neočekivan: karte za sve ranije autobuse rasprodane. Događa se. Tri godine zaredom. Nakon 12 sati putovanja osjećate se kao pornoglumica na početku karijere. Ako ste putovali ”Promet Makarskom” dobili ste hemoroide, ako ste putovali ”Denibusom” iz Zmijavaca i vaši hemoroidi su dobili hemoroide. Sretnici koji žive u mjestu studiranja odlučuju da sutra započinju s učenjem.
SPRDEX SAVJET: Stvari za obaviti prije putovanja ”Denibusom”: kupiti kišobran, ne jesti, testirati imate li alergiju na prašinu.

1.9. Šest dana do ispita

Dižete se u podne i naričete nad minulim ljetom. Bjesomučno surfanje internetom. Prijatelj preporučuje nekakav Sprdex. Što je sad ovo. Hahahahaha, mogao bih im poslati onu urnebesnu priču kad smo prije dvije godine krenuli u Zadar, a završili u Čavoglavama. Odustajem od pisanja. Ipak nije lako kako se čini. Nastavljam svakodnevno čitati i uplaćujem ljudima 100kn da ne izgube motivaciju za pisanje.
SPRDEX SAVJET: Na FINA-i je najmanja provizija.

2.9. Pet dana prije ispita

Po prvi puta ste stvarno uzeli knjigu u ruke. Prvi PRAVI napad panike. Odustajete od čitanja nakon što pročitate riječi poput ”diskrepancija”, ”prijemčljivost”, ”difamacija”, ”ipso iure”. Svjesni ste vlastite nemoći. Dramatizirate gdje i kako stignete, a onda nakon par sati očajavanja činite the potez – brišete Facebook. Prijatelji vas ogovaraju zbog toga.
SPRDEX RJEČNIK: ”Ipso iure” – po samom pravu, automatski.

3.9. Četiri dana prije ispita

Ponovno aktivirate Facebook. Ostatak dana provedete mrzeći samog sebe. Prijatelji likuju.
SPRDEX SAVJET: Odrastite.

4.9. Tri dana prije ispita

Prebacili ste se na skripte. Čitavi dan provedete zgražajući se nad gramatičkim greškama i dešifrirajući rečenice tipa: ”Foucault: najvažnija ideja o rep. sek. kojom govori da z. društ. od 17. do 20. st. nije ograničavalo s. nego je bila proliferacija”. S rastom maštovitosti uvreda kojima častite autora skripte rastu i vaše moždane funkcije. Nakon što u istoj rečenici spomenete muški spolni organ, ženski spolni organ, barem 2 sveca, autora skripte i njegovu retardiranu majku, vaš mozak je dosegnuo predljetnu razinu i napokon ste sposobni za stvarno razmišljanje.
SPRDEX SAVJET:  Uz psovanje poradite i na znanju hrvatskog. Dodavanje posvojnog pridjeva svaku rečenicu može pretvoriti u psovku. Primjer: Dobro jutro majko, je li gotov taj kurčev doručak?”.

5.9 Dva dana do ispita

Datum koji razgraničava studente i uspješne studente. Vi niste uspješan student. Oni sigurno ne trate vrijeme za učenje čitajući Sprdex pa ih možemo slobodno vrijeđati. Osim što su odvratni sami po sebi zbog njih vam roditelji mogu izgovarati rečenice tipa: ”A vidiš kako mali od Ivana bravara sve u roku polaže”.
SPRDEX SAVJET: Saznajte sve što možete o sinu Ivana jebenog bravara.

6.9. Jedan dan do ispita

 

SPRDEX SAVJET: Ni to vam ne bi pomoglo.

Drugi dio pregleda kroz jesenske rokove pročitajte OVDJE

Dolaze ispitni rokovi i vi nemate pojma gdje bi gubili vrijeme umjesto da učite? Nema veze, lajkajte Sprdex na Facebooku i vrijeme gubite s nama. 

Razveseli nas klikom:

0 comments