Djevojka odustala od trčanja jer je nije imao tko odbaciti do gradskog stadiona

Nakon što se iživcirala što nema auto pa ne može ići trčati, Josipa je, prvi put nakon pet mjeseci, zapalila cigaretu. “Nema veze. Od ponedjeljka ponovo prestajem pušiti” – kratko je prokomentirala.

Josipa Klemenčić (22) iz Daruvara zaprepastila se kada je prije nekoliko dana stala na vagu. Iako je očekivala da će ljetne aktivnosti, noćarenja i nespavanje, kako to već ljeti je, učiniti svoje, Josipa je skoro pala u nesvijest kada je pogledavši prema vagi ugledala vlastiti trbuh.

”Pola sata sam pokušavala vidjeti broj koji pokazuje kazaljka. Konačno sam uz pomoć 4 zrcala uspjela vidjeti vagu i skoro sam se srušila na tlo sa svih 78 kila koliko je kazaljka pokazivala” kaže Josipa koja je kilažu pripisala odjeći, ”a iako me inače to smeta, nadala sam se da je otac u pravu kad kaže da izlazim vani s 5 kila šminke na licu”.

No, čak i nakon skidanja šminke kazaljka je ostala prilijepljena na brojci 78 poput žvakaće gume na maturalnoj haljini što je, sve do sada, bila najniža točka Josipina mladog života.

“78 kila, a skinula sam šminku?! Opet je pokvarena!” urlala je Josipa tijekom vaganja

Da debljinu sasiječe u korijenu, nesretna djevojka je odlučila početi trčati. Pošto svatko normalan za početak bilo čega određuje ponedjeljke ili prve dane u mjesecu, Josipa je, tako, prošlog utorka odlučila da od 1.9. počinje sa zdravijom ishranom i svakodnevnim trčanjem na daruvarskom gradskom stadionu, udaljenom 15 minuta ugodne šetnje od njenog stana.

Za danas je također planirala trčanje. Ipak, naposljetku je odustala iz sasvim razumljivog razloga. Naime, Josipini roditelji otišli su na nedjeljni ručak kod kumova i odvezli auto. Bio je to nepremostiv problem. U kratkom razgovoru neraspoložena djevojka nam je rekla kako joj se „neće pješke do stadiona k’o seljanka“.

Pošto je osjećala grižnju savjesti zbog činjenice što je već drugog dana rujna prekršila obećanje samoj sebi kako će svakodnevno trčati, Josipa je naručila miješanu pizzu u svojoj omiljenoj pizzeriji. Sada se mrzi i ne može pronaći daljinski upravljač. Hoće li naposljetku ipak dobiti svoju bitku s kilogramima teško je za procijeniti. No, prognoze definitivno nisu dobre. Navodno je na novoj profilnoj slici izrezala fotografiju tako da joj se vidi samo glava.

Ipak, ova djevojka, koja za sebe kaže da je uporna i da uvijek ostvari što i zaželi, neće odustati. Već od sutra počinje sa svakodnevnim trčanjem. “Od sutra svakodnevno trčim barem po sat vremena, a poslije šest sati ne jedem” govori nam Josipa dok u usta stavlja posljednji ostatak naručene pizze, za koju se kune da je posljednje nezdravo jelo koje će pojesti u ovoj godini.

Razveseli nas klikom:

0 comments