Vatikan se okreće modernim tehnologijama, Papa objavio poslanicu na Facebook-u

Poslanica fejsbukovcima

Braćo i sestre, okupili smo se danas ovdje na fejsbuku da i mi, katolici, napišemo koji status danas, jerbo nam pravoslavna braća okupiraše virtualni prostor poput Krajine devedesetih, i zagadiše ga svojim statusima poput ”Hristos se rodi” i ”Kosovo je srpsko srce bezgrešno.” Iskoristio bih ovu priliku da pohvalim naše mlade katolike koji su na pravi Božić 25.12. objavljivali beskrajno kreativne statuse poput ”Sretan Božić svima” ili ”Svima sretan Božić”.

Posebno hvala kaskaderima koji su koristili verbalne akrobacije poput ”sretan Božić svima koliko vas ima”, bez vas to ne bi bio Božić.
Šalu na stranu, nisam ljubitelj Božićnih statusa, dogodine radije poklonite beskućniku sendvič. Ako se pritom i slikate s beskućnikom i sliku objavite na fejsu u svrhu dokazivanja vaše darežljivosti i socijalne osjetljivosti, uhvatit ćete još i više lajkova nego samom čestitkom.

Nadalje, kad sam veće na fejsu, upozorio bih vas da ne objavljujete glupe stvari. Jer su glupe.
Nuklearni znanstvenik Vuk Drašković davno je rekao: ”Samo su dvije stvari beskrajne, ljudska glupost i Srbija. Ali za Srbiju nisam siguran.” I bi Vuk u pravu, zaista. Jer kako drugačije objasniti što se to događa u glavama pojedinaca koji ne razlikuju jer i jel, kojima su č i ć isto slovo. Pa jeba te ćaća ako ne znaš ide li č ili ć stavi c pa nećeš pogriješit. Mislim, i ja se nekad zajebem pa ne znam jesu li čevapi ili ćevapi iako mislim da su ćevapi, ali jebemu mater glupu pa nemoš mi ne znat da se ne piše prićati, ćekati, ćaj.

Da su gramatika i pravopis zakon, pola bi vas u zatvoru bilo. Kreteni jedni. Treba vam zabranit razmnožavanje. Za vozačku dozvolu treba čekat par mjeseci, a dijete može napravit tko god hoće, i to preko noći. Treba napravit dozvolu za oplodnju, jer jasno je da križanjem kurve iz Diamonda i majmunoida sa zlatnim gucci remenom i krokodilskim pačoticama ne možemo dobit ništa drugo nego još jednog specijalca koji će se taggat kad ode van u Sokol sa 15 godina i tatinim eurima.

Koji je uopće kurac s tim tagganjem, razumijem ako odeš u New York ili Tokio pa ajde de pohvali se malo, slikaj se s crncima i kinezima i lavovima i tigrovima i šta ja znam, ali šta me boli kurac šta si s frendicama u Leggieru ili Historyu. Jebe mi se. Mogu samo zahvalit Zuckerbergu šta nam je podario opciju hide da ne moramo brisat idiote i glupe drolje koje ipak volimo imat na fejsu jer su zgodne i imaju slike u badićima. To volim, to nemojte prestat objavljivat.

Amen.

VIJEST POSLAO: Veliki čovjek – Ljubo Pavasović

Razveseli nas klikom:

0 comments