Usprkos štrajku, svih sedam putnika Croatia Airlinesa prevezeno na željene lokacije

“Prvo vam skinu tri posto plaće, a onda vas prisile da za crijevnu virozu na bolovanju budete manje od godine dana. Što je sljedeće, možda vam i štangu iz pilotske kabine maknu?” pitamo za mišljenje jednu mladu stjuardesu, žrtvu naših erotskih stereotipa o stjuardesama.

"Priznajem, avanturist sam. Nakon vaših vlakova čuo sam za sigurnost vaših aviona.  Zbog štrajka sam u Split išao busom, ali sad bar znam što je Narodni radio" kaže ovaj japanski turist
“Priznajem, avanturist sam. Nakon vaših vlakova čuo sam za sigurnost vaših aviona. Zbog štrajka sam u Split išao busom, ali sad bar znam što je Narodni radio” kaže ovaj japanski turist

ZAGREB – Današnji štrajk kojem je pristupilo na desetke pilota i stjuardesa prijetio je da u potpunosti paralizira obje unutarhrvatske avionske linije. Stvar je jutros izgledala još alarmantnije kada se doznalo da su za liniju Zagreb-Split prodane čak tri avionske karte, 70 posto više nego ih je prodano tijekom cijelog jučerašnjeg dana, no ni tu nije bio kraj mukama nesretnih pilota i stjuardesa. Naime, jedan dio medija jutros je prenio vijest kako su SDP-ovi ministri na skup podrške kandidatu za gradonačelnika Splita stigli službenim limuzinama. Naravno, u roku nekoliko minuta limuzine su čudotvorno iščezle iz grada pod Marjanom, a u ranim popodnevnim satima broj putnika na avionskoj liniji Zagreb-Split popeo se na rekordnih sedam čime su ozbiljno porasle šanse da bi nekog u državi uistinu moglo biti briga za štrajk pilota i stjuardesa iz Croatie Airlinesa.

“Bio sam ustrajan u štrajku, ali kad su mi javili da ću prevoziti sedam putnika to mi je, moram priznati, zagolicalo maštu. Pogotovo jer su stjuardese na bolovanju pa je postojala mogućnost da broj putnika bude veći od broja osoblja” govori nam Josip Jelić, 52-godišnji pilot aviona Croatia Airlinesa s kojim je vršnjak.

“Iskreno da vam kažem, sad prije sezone malo tko leti s nama. Bio je jedan Šveđanin što je radio istraživanje o avionima braće Wright, ali se razočarao kad smo mu rekli da su ovi naši ipak par godina stariji. A i karta od Dubrovnika do Zagreba je toliko skupa da bi bilo isplativije u Dubrovniku kupiti low-cost kartu do Dublina, pa od tamo do New Yorka, preko Mexico Citiya, Tokija, Ulan Batora, Ankare, Bukurešta pa tek onda do Zagreba. Prošli bi svijet i još uštedjeli. A moguće je da bi i brže došli.  Al ne žalim se, dobijem crijevnu virozu i nema mene po tri mjeseca” govori jedna stjuardesa iz Dubrovnika čija su prava ugrožena.

Štrajk se nastavlja i sutra. Putnici koji su danas kupili karte za letove poslani su na međugradske autobuse čiji su vozači također najavili štrajk ako im poslodavci do utorka ne obnove vozni park tako da barem svako treći autobus ima funkcionalna stražnja vrata ili treću brzinu.

Razveseli nas klikom:

0 comments