VIDEO: Ucviljeni HDZ-ovci neutješni zbog gubitka izbora za gradonačelnika

VRLIKA – Hrvatska je kroz povijest doživjela mnoge teške trenutke. Navale Turaka, Mađara, Mlečana, puj puj, Srba, pa čak i gotovo dva puna mandata Ive Sanadera. Istinabog, da se može gore od Ive pokazala nam je njegova nasljednica Jadranka Kosor, a da slučajno ne bi dobili sposobnog premijera pobrinuo se nedugo nakon toga Zoran Milanović.

No, koliko god stvari na državnoj razini bile grozne, još su gore na lokalnoj. Posebice je to osjetila Dalmacija i Dalmatinska zagora, iako nikako ne bi htjeli uvrijediti druge krajeve zemlje insinuirajući da je njihova lokalna vlast kvalitetna.

Dalmatinska zagora ipak je po koječemu specifična. Jedna od specifičnosti svakako je da se svako dijete u ovom surovom kraju rodi s urođenim talentom za bočno parkiranje i članskom iskaznicom HDZ-a. Vjerojatno ne postoji mjesto od Zadra do Dubrovnika, izuzmemo li častan primjer jednog od većih sela u regiji – Splita, koje od posljednjih 20 godina barem njih 12 nije provelo uživajući u svim čarima vladavine lokalnih HDZ-ovaca.

Ljudi u svakom selu, mjestu i gradu ovog bastiona (ne)zdravoseljačke ideologije preplašeni imaginarnom crvenom opasnošću već dvadeset godina svoje glasove daruju lokalnim faraonima, beskičmenjacima i stranačkim vojnicima bez trunke vizije. Dalmacija je danas upropaštena zemlja, ali barem nije crvena.

Upravo zbog toga prije nekoliko dana sve je iznenadila vijest kako u malenom mjestu Vrlika po prvi puta nakon 20 godina HDZ-ov kandidat za gradonačelnika nije ostvario premoćnu pobjedu u prvom krugu. Ubrzo nakon Vrlike počele su pristizati vijesti i iz drugih HDZ-ovih utvrda. Drugi krug dočekali su i Omiš, Makarska, Zadar i druga dalmatinska mjesta.

Ne treba posebno ni spominjati, većeg šoka u HDZ-u nije bilo otkad je inspekcija posjetila mostarski fakultet na kojem su tradicionalno kupovali diplome.

Posebno mučna situacija bila je upravo u Vrlici, a nesvakidašnje scene nakon saznanja da se ide u drugi krug izbora donosimo u ovom potresnom video prilogu.

Razveseli nas klikom:

0 comments