Balkanski gastarbajter u Švicarskoj šokiran što ga je zaštitar zaustavio dok je uzimao besplatni kišobran na izlazu iz trgovine

Gastarbajter je sada suočen s dvije neugodne optužbe; u Švicarskoj ga čeka suđenje zbog krađe kišobrana dok ga u rodnoj Hercegovini čeka prijeki sud lokalnih muškarčina kojima će morati objasniti odakle mu uopće ideja da koristi kišobran.

Ivica najviše mrzi kada u držaču ostanu samo rozi kišobrani koje ''ne bi uzeo ni da su sto puta besplatni'', što god to značilo.
Ivica najviše mrzi kada u držaču ostanu samo rozi kišobrani koje ”ne bi uzeo ni da su sto puta besplatni”, što god to značilo.

LUZERN – U malenom švicarskom gradu Luzernu, javljaju svjetski mediji, kasno sinoć došlo je do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna između 38-godišnjeg Ivice Bulića te neimenovanog zaštitara trgovačkog centra ”Looki”. Bulić, porijeklom iz Ljubuškog, u Švicarsku je stigao prije nepunih mjesec dana, a ovo mu je tek prvi sukob s organima reda što ga čini i neslužbenim svebalkanskim rekorderom.

”Ma šta mi kažeš? Ajde sad mi je malo lakše, ba. Pa đe baš ja da budem prvi gastarbajter koji je izdrž’o čitav mjesec bez kaznene prijave. Mašala, da sam znao ne bi se bio ni isprič’o” izjavio je Ivica nakon što smo ga upoznali s činjenicom da je oborio rekord Marija Begonje, 25-godišnjeg paraplegičara s kojim se nitko nije htio potući te mu je trebalo nešto više od 2 tjedna da ovlada količinom psovki na njemačkom dovoljnom za kaznenu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Posebnost slučaja Ivice Bulića je u tome što, barem tako kaže, taj dan stvarno nije imao nikakvu namjeru da završi u zatvoru. On je, kao i svaki pravi muškarac, pod svaku cijenu htio izbjeći nošenje kišobrana te je do trgovine udaljene 300-injak metara potrčao s jaknom podignutom preko glave.

”Jeste, tačno tako je bilo. Kupio sam kruha i parizera, ali kad sam izaš’o vani počela je kiša kakvu u životu nisam vidio. Ma potrč’o bi ja, ali žao mi bilo kruha da se smoči. Onda sam se vratio u trgovinu i uzeo jedan od onih besplatnih kišobrana koje stoje na ulazu” prepričava Ivica povod nesvakidašnjem incidentu.

Kako prenose švicarski mediji, nakon što je uzeo kišobran Ivicu je zaustavio jedan od dvojice zaštitara te ga upozorio da će ga prijaviti policiji.

”Ja ga ništa razumio nisam, ali kad sam čuo riječ ”polizei”, jebiga, proradio mi refleks. Jesam, malo sam ga zatuk’o s tim kišobranom. Kasnije su mi objasnili da me on krenuo upozoriti da ne kradem kišobran. Svašta! Pa to su besplatni kišobrani, prošao sam cijelu Hrvatsku, Bosnu i Srbiju i nikad nisam doživio ovakvo nešto” kaže Ivica koji još uvijek ne može vjerovati da bi netko vlastiti kišobran iz čista mira ostavio bez nadzora.

Razveseli nas klikom:

0 comments