PRIJELOMNA VIJEST: Europa udarila gdje najviše boli: Zbog neizručenja Perkovića, Hrvatska izbačena s Eurosonga!

Iz udruge prijatelja Eurosonga “Klaudija Beni” frapirani su ovim sankcijama te smatraju kako bi Hrvatska u inat trebala europskim turistima zabraniti ljetovanje na Jadranu.

Zbog nepoštivanja europske pravne stečevine, posljednjih dana postalo je jasno da će Hrvatska snositi sankcije. Ipak, na kakav će se model kazne odlučiti Europska Unija nitko nije imao pojma.

„Znali smo da će udariti negdje, ali da će ići ovako jako, to ni u snu ne bi pomislio. Osobno sam mislio da će nam skresati bespovratna sredstva, lišiti nas 80 milijuna kuna za Šengen ili nešto još beznačajnije. Mala je to cijena za imati starog udbaša u državi, priznati ćete“ govori nam Marko Zdelač, politički analitičar koji je do jutros smatrao da je Hrvatska odlično prošla.

Sankcijama su najviše razočarani bogati roditelji relativno zgodne ženske djece ograničenih glasovnih mogućnosti, koji ove godine svojim mezimicama neće moći kupiti standardni rođendanski poklon - nastup na Dori. S druge strane, glasnogovornik prošlogodišnjeg pobjednika, ''Klape s mora'', zadovoljan je što će sada neće biti oboren njihov rekord od 18 smrtno udosađenih gledatelja nakon nastupa
Sankcijama su najviše razočarani bogati roditelji relativno zgodne ženske djece ograničenih glasovnih mogućnosti, koji ove godine svojim mezimicama neće moći kupiti standardni rođendanski poklon – nastup na Dori. S druge strane, glasnogovornik prošlogodišnjeg pobjednika, ”Klape s mora”, zadovoljan je što će sada neće biti oboren njihov rekord od 18 smrtno udosađenih gledatelja nakon nastupa

Ipak, u zemlji je jutros eksplodirala prava medijska bomba. Kako saznajemo iz provjerenih izvora, Europa je odlučila kako po pitanju Hrvatske neće imati milosti. „Nema tog novca koji Hrvatima može zamijeniti Eurosong“ izjavila je Vivian Reding, komentiravši odluku kako se Hrvatsku, zbog neizručenja Perkovića, do daljnjega izbacuje s Eurosong natjecanja.

U maniri prave državne televizije, HRT je jutros slagao kako dragovoljno odustaju od idućeg Eurosonga. Kao razlog naveli su financijsku krizu, što bi, znajući politiku i rastrošnost HRT-a, samo idiot „popušio“.

Internet je prepun reakcija bijesnih nacionalista koji smatraju da se izbacivanjem Hrvatske s Eurosonga izravno dira u njen suverenitet. „Što je Srbima Kosovo, to je Hrvatima Eurosong“ kratko je sažeo forumaš DmitarZvonimir91 naglasivši kako je „bojno polje Eurosong“ mjesto gdje se u prošlosti stvaralo i svijetom prenosilo hrvatsko ime. „Što je Srbima 1389. to je Hrvatima 1989“ nadovezao se forumaš s nadimkom DuhRatnika aludiravši na pokoravanje ovog natjecanja pjesmom Rock me baby.

Devedesetih godina Hrvatska je postala predvodnicom tzv. Balkanskog tabora kada su ovim natjecanjem vedrile i oblačile Doris Dragović i Danijela Martinović. Udarac Europske unije u vidu izbacivanja Hrvatske, koja je, ruku na srce, uz Srbiju i Bosnu ostala jedina zemlja koja ovo natjecanje shvaća ozbiljno, bit će dodatno ulje na vatru brojnim euroskepticima.

Iako neslužbeno, navodno su Ministarstva za Eurosong Srbije i BIH već poslale svoje emisare po Njemačkoj jer se, izbacivanjem Hrvatske, otvorila ogromna rupa od preko 500 tisuća hrvatskih emigranata, inače vjernih glasača, koji sada moraju odlučiti kome dati svoj glas na predstojećoj smotri kiča i besmisla.

Razveseli nas klikom:

0 comments