Putnici Croatia Airlinesa uz kupljenu kartu dobivaju i Orden za junaštvo predsjednika Republike

I padobran.

ZAGREB – Nakon trećeg kvara aviona u samo četiri dana u Croatia Airlinesu su shvatili da njihovih 18 redovitih korisnika usluga neće zanavijeke riskirati svoje živote za ništa. Karta Zagreb-Split za 900 kuna lijep je način za iskazivanje moći i trošenje novca poreznih obveznika od strane direktora javnih poduzeća, no nakon što je nekidan avion Croatie Airlinesa na pistu sletio bez prednjeg kotača i oni su počeli razmišljati o promjeni avio prijevoznika.

Već se razmišlja snimanje nastavka popularnog filma "Zmije u avionu" koji bi se zvao "Zmije u avionu Croatia Airlinesa", ali, kako saznajemo zmije i svi glumci odbili su se voziti hrvatskom aviokompanijom. Osim Nicolasa Cagea, on je pristao.
Već se razmišlja snimanje nastavka popularnog filma “Zmije u avionu” koji bi se zvao “Zmije u avionu Croatia Airlinesa”, ali, kako saznajemo, zmije i svi glumci odbili su se voziti hrvatskim avioprijevoznikom. 

”Pa dobro, nije bilo prednjeg kotača, istina, ali imali smo ostala dva. Tko radi taj i griješi. Zato smo jučer dodatno provjerili kotače pa smo zaboravili staviti propeler na desni motor. Ali da vam pravo kažem ni ne djeluje mi to baš toliko bitno. Novine vole pretjerivati, a taman dok poletiš iz Zagreba praktički si iznad Splita. Šta će ti oba motora? To je, takoreći, bacanje para” izjavio je jedan od stručnjaka iz jedine hrvatske avio-kompanije koji je u prijavi za posao pod reference napisao ”rodžak Milana Bandiča”.

No, zahvaljujući senzacija željnim novinarima koji su probleme s kotačima i motorom ipak označili ozbiljnima određeni broj putnika počeo je otkazivati svoje letove.

Iako iz Croatie Airlinesa nisu željeli otkriti o kojem broju putnika se radi, neslužbeno doznajemo kako je broj dvoznamenkast što bi značilo da je i do 80% karata za ovaj mjesec otkazano. Jasna stvar, u jedinoj hrvatskoj avio-kompaniji odmah su pomislili na najgore, kako će sada isplatiti bonuse svojim direktorima, te su se odlučili na hitnu intervenciju.

Predsjednik Nadzornog odbora CA, Siniša Petrović, nakon trećeg kvara aviona u samo 72 sata odmah je nazvao svog vršnjaka i kolegu s fakulteta koji nema nikakve veze s tim što je imenovan za članak NO Croatie Airlinesa, premijera Zorana Milanovića, i objasnio mu kako stvari stoje. Premijer je zatim kontaktirao predsjednika Josipovića te su u kratkom razgovoru dogovorili nevjerojatan plan za spas Croatie Airlinesa.

”Istina je, uz svaku kupljenu kartu putnicima će automatski biti dodijeljen i Orden za junaštvo kneza Domagoja. On se dodjeljuje za junački čin u ratu ili u neposrednoj opasnosti. Možda bih i mogao zamisliti neposredniju opasnost od leta avionom bez prednjeg kotača i bez jednog motora, ali sad mi ne pada ništa na pamet” izjavio je naš izvor iz Vlade koji je odbio komentirati hoće li se orden dodijeljivati i novopečenim vlasnicima obrta ili tvrtki koji se obvežu da će u prvoj godini poslovanja platiti sve poreze koje ministar Linić uvede.

Razveseli nas klikom:

0 comments