CROvengers

U bespućima svemira jedan mali djelić zauzima Mliječna staza. U toj stazi mlijeka Bog stvori medenu planetu Zemlju na kojoj žive dražesna bića zvana ljudi. Na toj prekrasnoj planeti postoji rajska država zvana Hrvatska u kojoj živi viša rasa ljudi odabrana od Boga samoga. U toj državi bogate kulturne i povijesne baštine bezbroj je prirodnih ljepota i resursa, a najveći problem takve rajske države je prepuni proračun.

Vrijedni narod blagoslovljen nadljudskom sposobnošću i inteligencijom čak i kad ništa ne radi zarađuje, s njih lova se samo slijeva. Zato si i tepaju da su ovce, jer ovca i kad ništa ne radi vuna joj raste. U dobrom duhu Hrvat Hrvatu voli laskati da je najveća ovca od sviju ovaca, što je metafora za najvrijednijeg među vrijednima, što dovoljno govori o njihovoj plemenitosti i ljubavi jedan spram drugog. No kada imate toliko puno velikih ovaca što neumoljivo pune proračun, u njemu se nagomila isuviše vuna tj. kuna, eura, franaka i dolara, te prijeti pucanjem, što bi značilo prelijevanje bogatstva preko granice. Gramziva Europska Unija, koje je Hrvatska članica, bi tako postala ovisna o novcu države Hrvata, počela bi polako cuclati sa te hranjive sise dok sisa ne bi presušila, i svaki Hrvat postao rob te unije. Da se takve zloguke slutnje ne bi ostvarile, država odgaja pastire, najveće sinove matice Hrvatske, takozvane superheroje, čiji zadatak je spasiti Hrvatiće od takvog prokletstva.

Krizna su vremena, imamo više no što nam je potrebno. Utopit ćemo se u novcu. Tko će nas izbaviti iz tog problema?

slika1 sprdex

RedDevil, slijepi pravednik, uvidio je prije svih pred kojom se propasti nalazi Hrvatska država i narod. Skrušeno je sjedio na rukama i prepuštao tijek stvari inerciji, neodlučan što napraviti i nesiguran koja bi trebala biti njegova uloga u cijeloj priči. Kad je pažnju Europske Unije privuklo blagostanje u kojem žive Hrvati i zrelozelene brojke u kojima im se nalazi proračun, odlučniji no ikad RedDevil istupa iz tame u kojoj ga je ostavio aktualni proovčji režim, gotovo pa uvjeren da se ne smije dogoditi preljevanje novca Hrvata u EU. Upregnuo je malo taj superum kojim se diči, domislio se da je najbolje rješenje ovog problema iskoristiti supermoć po kojoj je prepoznatljiv – „prebaci na drugoga“ kojom je uvijek rješavao svoje bitke. Pozvao je upomoć kolegu znanog kao Captain Affairica, superheroja s rješenjem za svaki problem viška novca.

slika2 sprdex

-Captain Affairica, trebam tvoju pomoć. Hrvatska ima previše para, uzeti će nam ih Europa, što nam je činiti? Ja probao sjediti na rukama, pa probao sjedeći na ušima, pa odmorio i pokušao opet, no ništa ne pomaže!

-Ne zvuči dobro kad tako to kažeš! Hmmm… Smisliti ćemo nešto. Da vidimo, kažeš imamo previše para… To je uvijek problem. Hmmm…

-Smisli neku aferu Affairica, ti si nam jedina nada!

-Hmmm… Hmmm… A-ha! Znam! Imam plan. Trebat će nam pomoć tvog prijatelja Greed Lanterna, imamo višak novca za oporeziti!

slika3 sprdex

Nije ga trebalo ni zvati, čim netko spomene oporezivanje ili višak novca, evo ga već kuca na vrata. Ako se pod kucanjem podrazumijeva rušenje vrata…

-Višak?! Gdje je višak?!

-Greed, trebamo tvoju pomoć! Treba oporeziti i osiromašiti hrvatsko društvo, opstanak države ovisi o tome!

-Čitate mi misli, samo o tome i razmišljam toliko dugo da se ni ne sjećam kad sam počeo… Uvijek ima viška, ne treba prezati pred mjerama oporezivanja, nameću se kao jedino logično rješenje problema u kojem se nalazimo!

-Iskoristi svoje supermoći nabijanja nameta, poreza i ovrhe, spasi nas propasti!

-Ni riječi više, gubimo vrijeme, krećem iz ovih stopa!

slika4 sprdex

Skupljen novac kojeg je Greed Lantern oporezio trebao je hitno nestati. Za taj prljavi zadatak pozvan je jedan od najvećih junaka hrvatskog neba ikad, superčovjek poznat i kao Man of Steal.

-Steal, tako nam je drago što si se odazvao ovoj misiji!

-Zadovoljstvo je samo moje.

-Imamo gomile novca koji treba nestati, ne zanima nas na koje sve načine ćeš to postići, no taj novac mora nestati jednom zauvijek iz naše sfere!

-Nema problema, sve za domovinu.

U treptaju oka Man of Steal nestane skupa s novcem.

slika5 sprdex

-RedDevil, pritišće nas EU, traže novac, što ćemo?

-Riješeno je prijatelji, u parlament sam poslao Blunder Woman, ona će znati zaustaviti suvišna pitanja!

U međuvremenu u Europskom parlamentu…

-Vi eint hev no mani, vi veri veri purli.

-Miss, but your country had maintained such a high level of life quality for so many years, and now you claim you’re poor all of a sudden? We find it hard to believe such claims…

-Bat mister črman, maj koligz, vi ar komplitli avr of jur konsrn, bat ju ar a vrong, bikaz vi ar ikstrim pur.

-Uhh, I didn’t understand a word…

-Ju pipl mast trast as!

-Ok, ok, enough of this matter. Translator, please shut that woman, I don’t want to hear a sound of her again. We will monitor the situation in Croatia, if anything changes and money to help EU reappears, we’ll intervene. Meeting adjourned.

Tako je Hrvatska izvedena iz opasnosti blagostanja, ali i ovisnosti Europske unije o našem novcu, intervencijom hrvatskih superjunaka. Dugo se slavilo na ulicama i pašnjacima diljem zemlje, opijalo se junacima u čast, jer naposljetku, to je jedino narodu i ostalo činiti.

Razveseli nas klikom:

0 comments