Mladić zagrebačkom taksistu povjerovao da “zna jedan dobar prečac”, zadnji put viđen na granici s Mađarskom

Zagrebački taksisti posebno su zadovoljni ulaskom u EU jer su ranije naivne turiste mogli vozati samo po Hrvatskoj, a sada, kada za putovanje ne treba putovnica, između dva zagrebačka kvarta mogu ići zaobilaznim putem preko nekoliko europskih država.

Zagrebačka policija već  deset dana traga za mladićem iz Zadra koji se zadnji put javio prijatelju iz jednog zagrebačkog taksija porukom: “stižem već za tjedan dana, taksist kaže da zna jedan odličan prečac”.

Joško Barišić tog je petka autobusom iz Zadra stigao na zagrebački autobusni kolodvor te, pošto ne zna ništa po Zagrebu, sjeo u taxi koji ga je trebao odvesti prijatelju na Trešnjevku. Poznato je da zagrebački taksisti ljude koji nisu iz Zagreba vozikaju okolo više dana samo da im mogu više naplatiti, ali malo je čudno, priznaju i sami taksisti, da netko nekoga voza već desetak dana.

Rezultat tipične nesuglasice vozača Radio Taxija i Cammea oko ukradenog putnika.
Rezultat tipične nesuglasice vozača Radio Taxija i Cammea oko ukradenog putnika.

– Uvijek imam višednevne zalihe hrane za sebe u taksiju u slučaju da uđe netko tko ne poznaje Zagreb – priča nam jedan taksist kojemu je najduža ruta bila kad je jednu penzionerku iz Dalmacije, koja je u Zagreb došla prvi put od ulaska s partizanima 1945. godine, od centra do bolnice na rebru vodio preko Trsta, Pariza, Amsterdama, Berlina, Varšave, Moskve, Vladivostoka, Pjongjanga, Pekinga, Bagdada, Ankare i Beograda.

– Nikad neću zaboraviti kako je, kad smo prolazili kroz Pjongjang, vidjela petokraku i rekla kako je sretna što u Zagrebu još ima spomenika iz doba komunizma – rado se sjeća ove anegdote naš sugovornik koji ipak priznaje da je njegova najduža vožnja trajala svega devet dana.

Prema dokazima koje policija posjeduje, vozilo u kojem se prečacem prema Trešnjevci vozi mladi Zadranin zadnji put je viđeno prije deset dana na granici s Mađarskom, a Interpol je izvijestio kako je jutros u Sibiru viđeno vozilo koje odgovara opisu.

-Vozilo se kretalo kroz Sibir u smjeru Zagreba. Možda se naposljetku uspostavi kako je sve ovo lažna uzbuna, pogotovo ako se zna da zagrebački taksisti često koriste okretište kod sibirskog grada Yakutska. Možda je i ovaj taksist samo išao tamo se okrenuti, ali je zapeo u gužvi – optimistični su u policiji.

Vijest o nerealno dugačkoj vožnji potpuno je suprotna vijesti koja je prošle godine potresla zagrebačku taksi scenu. Tada je, naime, jedan mladi Slavonac tvrdio da ga je taksi od autobusnog kolodvora do Trešnjevke vozio samo desetak minuta jer je vozač zaista koristio najkraći mogući put. Mnogi korisnici taksija tada su se upitali je li zaista postoje takvi prečaci u kojima se s jednog kraja Zagreba na drugi može stići u svega dvadesetak minuta, ali svi taxi prijevoznici takva su naklapanja odbacili tvrdeći da je riječ o najobičnijim mitovima i naklapanjima.

Ideju za tekst poslao je Mauricije Idijot. Šaljite nam i vi svoje ideje.

Razveseli nas klikom:

0 comments