Dalmatinac na put oko svijeta zaboravio ponijeti Hajdukov šal pa bio prisiljen fotografirati se s djevojkom

Budući da mladić dolazi iz grada u kojem je samo svaka treća zgrada okićena 12-metarskim grafitima posvećenim Hajduku, neki opravdano sumnjaju da mladić uopće ne voli nogomet i da je možda čak ateist.

Srećom, nakon duge potrage Ivan je pronašao mjesto na kojem nije bilo grafita posvećenog Hajduku te sada, zahvaljujući njemu, starci i djeca koji čekaju autobus neće zaboraviti za koga navijaju
Srećom, nakon duge potrage Ivan je pronašao mjesto na kojem nije bilo grafita posvećenog Hajduku te sada, zahvaljujući njemu, starci i djeca koji čekaju autobus neće zaboraviti za koga navijaju

– A kad se sjetim koliko sam štedio – tužno svoju priču počinje Ivan Lelas, 28-godišnjak iz Omiša kojemu je dugo očekivano romantično putovanje oko svijeta propalo čim je raspakirao stvari u Londonu.

On je, naime, dok je raspakiravao stvari shvatio da je zaboravio Hajdukov šal, neizostavan rekvizit posljednjih sto godina na svakom putovanju svakoga tko se smatra Dalmatincem.

– Ma bija bi se ja vratija doma, nego ko će curu uvjerit da nema veze šta smo unaprid platili trotjedni put oko svijeta – sjeća se Ivan početka 20-dnevne agonije nakon što je shvatio da nema ništa od njegova romantična putovanja, već da je prisiljen dane provoditi s djevojkom, a ne, kako je zamišljao, slikavajući se s hajdukovim šalom u ruci na milijun lokacija. Ipak, kako se kaže, kad jednom smrkne drugom svane. Ivanova djevojka znalački je iskoristila što im se bar dvadesetak dana Hajduk neće miješati u vezu te je napravila dovoljno profilnih slika s voljenim dečkom da se ne mora misliti do vjenčanja.

– A šta ću od nje? – sjetan je Ivan koji je štetu pokušao ublažiti kada je na safariju u Keniji lokalne crnce učio pjevati „Bili su bili vrhovi planina“ što je donekle i uspio jer je slika s crncima i komentar ”Evo se u svlačionici Dinama pivaju hajdučke” uhvatila respektabilnih 97 lajkova.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments