SAZNAJEMO: Ideja o promjeni slogana HŽ-a krenula je iz splitske podružnice još 1995. godine. Vlakom.

Jedan od putnika, 42-godišnji brucoš povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu koji je u Splitu posjetio djevojku davne 1995., iako je putovao 19 godina, tvrdi da nije ništa propustio jer mu je većina kolega i dalje na prvoj godini.

Kako ekskluzivno doznajemo, ideja za novi slogan Hrvatskih željeznica nije nova. Dapače, ideja je potekla iz splitske podružnice Hrvatskih željeznica 1995. godine, a nedređenima su je u Zagreb poslali vlakom.

Šuška će da će zbog ulaska u EU do 2020. godine iz prometa biti uklonjeni svi vlakovi iz prve polovice stoljeća zbog čega bi preko petsto lozača ugljena u HŽovim vlakovima moglo ostati bez posla
Šuška će da će zbog ulaska u EU do 2020. godine iz prometa biti uklonjeni svi vlakovi iz prve polovice 20. stoljeća zbog čega bi preko petsto lozača ugljena u HŽovim vlakovima moglo ostati bez posla

– Osobno sam dokumente spremio u vlak i poslao za Zagreb u rujnu 1995. godine, a kao što vidite dokumenti su u srijedu bili u Zagrebu. Naravno, jasno je da je bila riječ o brzom vlaku HŽ-a –  govori nam Davor Sretić, direktor marketniga splitske ispostave HŽ-a koji priznaje da je iznenađen što je od ideje do realizacije prošlo tek 19 godina.

Poslao sam to kao četrdesetogodišnji zaposlenik pa se iskreno nisam nadao da će moja ideja o novom sloganu zaživjeti za moga radnog vijeka.

Podsjetimo, aktualni slogan HŽ-a donesen je 1910. godine, a glasi „Putujte u duhu Austro-Ugarske“, a pošto je vozni park od tada ostao isti dugi niz godina, nije bilo potrebe išta mijenjati. Ipak, krajem osamdesetih kupljeno je dvadeset modernih vlakova iz Sovjetskog Saveza koji su Sovjetima postali višak nakon kraja Drugog svjetskog rata, pa se počelo šuškati i o novom sloganu.

Ovoj vijesti valja pridodati i jednu lijepu vijest. Naime, prema časopsiu The Economist vlakovi HŽ-a i službeno su postali jedina sporija stvar od crkvenih reformi.

Razveseli nas klikom:

0 comments