NOVI GLASOVI: HDZ koalirao s dvadeseteročlanom obitelji iz Vinkovaca

HDZ-ova predizborna koalomanija u punom je zamahu. Nakon što je u svoje desno krilo stavio HRAST i još desetak minornih stranaka, u HDZ-u su odlučili da izbore mogu dobiti jedino ako koaliraju s nekim značajnijim, odnosno s nekom strankom koja sakupi preko šest glasova po izborima.

„Nešto smo zbrajali: HSS, HSLS, HRAST, to nam je možda sve skupa petnaestak glasova, možda i manje, ovisi hoće li rodbina predjsednika stranke na dan izbora biti motivirana da izađe na glasanje. Shvatili smo da nam treba neko veće i stabilnije izborno tijelo“, priča nam jedan od voditelja HDZ-ove kampanje. „Upravo ta misao vodilja nas je dovela do obitelji Matić iz Vinkovaca“, dodaje.

HDZ je, saznajemo, u popodnevnim satima potpisao koaliciju s obitelji Matić iz Vinkovaca koja broji 20 članova, od čega ih 17 može glasati. U HDZ-u tvrde da je ovo dosad najznačajniji koalicijski sporazum.

„Karamarko je krasan čovjek i brzo smo se dogovorili. Prvo smo razgledali moj vrt, a Karamarko se pitao jesam li ikada kopao dulje od metra da vidim ima li zakopanih žrtava partizanskog zločina. Obećao mi je da će se oni dolaskom na vlast pobrinuti da mi se svih 20 hektara zemlje okopa i pretraži, nakon čega će mi biti dozvoljeno posaditi kulturu po svom ukusu, pričekati elementarnu nepogodu i od države zatražiti naknadu štete. Nadalje, HDZ će zaposliti moja tri sina u državnim tvrkama s pravom od 300 plaćenih dana bolovanja godišnje“, zadovoljan je Miro Matić, predsjednik stranke obitelj Matić.

Na kraju protokola izaslanstvo HDZ-a novom koalicijskom partneru poklonilo je dvometarski kip Franje Tuđmana koji će, kako je rekla domaćica, staviti u vrt jer im se starog strašila više nijedna životinja ne boji.

Razveseli nas klikom:

0 comments