SPLIT POLOŽIO TEST TOLERANCIJE: Deseci tisuća građana pljeskali muškarcima u haljinama koji su im pokazivali kosti mrtvog čovjeka

Više desetaka muškaraca koji nikad nisu bili sa ženom prošetalo je jutros u žarko crvenim haljinama splitskom rivom i izazvalo pravu pomutnju među prisutnim građanima. Kako saznajemo, grupa od 30-ak  sredovječnih čudaka u svoj pohod krenula je s Peristila, a na splitskoj rivi uslijedio je novi grozomoran čin kada su ispod svojih haljina izvadili kosti mrtvog čovjeka i ponosno ih pokazivali građanima.

– Još prije 3 godine sam govorio da gay paradi nije mjesto u ovom gradu, i eto, drago mi je da su napokon pokazali svoje pravo lice. Šta sljedeće možemo očekivat od ove grupe bolesnika? Oće sutra tražit da im se zabrani ženidba i počet maltretirat dicu? – u izjavi za Sprdex kazao je jedan od građana koji je, srećom, ostao u manjini.

Naime, mnogo veći broj Splićana, njih gotovo pedesetak tisuća, oduševljeno je pljeskao zlatom okićenim performerima i tako su još jednom pokazali da u njihovom gradu nema mjesta netoleranciji i osuđivanju.

– Bilo je to uistinu prekrasno i zanimljivo iskustvo. Pogotovo kada su se svi popeli na pozornicu i počeli govoriti o siromaštvu. Nažalost, baš u tom trenutku zaslijepio me bljesak s dijamantom optočenog srebrnog prstena na zlatnom štapu jednog od performera, pa nisam točno vidjela koliko je jadnih siromaha bilo na pozornici, ali svakako pozdravljam njihovu hrabrost i nadam se da će ih dogodine biti još više. Nadam se da će i Grad konačno pokazati senzibilitet i smjestiti ih u adekvatniji prostor, plesni qlub ili pozornicu Eurosonga – kazala je jedna oduševljena građanka.

Iako do izjava grotesknih performera nismo uspjeli doći, u Splitu se već dobrano šuška kako se radi o jako uhodanoj grupi iza koje stoji moćna i mistična organizacija, lobi takozvanih “mantijaša” koji već dvije tisuće godina svijetu kao nešto normalno pokušava nametnuti životni stil neženstva i ekstravagantnog odijevanja prepunog zlatnih detalja.

Iz PU Splitsko-dalmatinske obavijestili su nas da su upoznati s morbidnim skupom na rivi, a za početak lipnja najavili su slično okupljanje u organizaciji nekoliko LGBTQ udruga, samo uz nešto manje muškaraca u haljinama.

FOTO: DKphotography

Razveseli nas klikom:

0 comments