Usprkos temperaturi od preko 40 stupnjeva, Čeh s obitelji umjesto na Biokovo otišao na plažu

Jedna sasvim drugačija priča stiže nam danas iz Makarske, a junak naše priče, Čeh Vid Parnek, učinio je potez kakav se na makarskoj rivijeri ne pamti još od 2002. godine kada je stanoviti Denis Kuba iz Slovačke tvrdio da će uspjeti u čemu nijedan turist nikada nije – ne pocrvenjeti.

„I ja sam iznenađena“, priča nam Vidova supruga Ljudmila, „četrdeset stupnjeva, prazna baterija na mobitelima, boca od pola litre mlake vode, djeca, Vid i ja u šlapama, podnevno sunce – ma sve je bilo kao stvoreno za osvajanje Biokova“.

Ljudmilino iznenađenje odlukom supruga tim je veće što su im djeca još uvijek dovoljno mala, odnosno baš u idealnim godinama da bi na podnevnom suncu osvajala planinu bosonoga.

„Naš Petar sad ide u četvrti razred osnovne škole i djeca u razredu mu se već rugaju jer je on jedini od sve djece koga još GSS nije spašavao u Hrvatskoj. Ružno je što to dijete mora trpiti, evo baš zadnji dan škole druga su mu se djeca rugala kada su saznali da smo lani na Brač išli trajektom umjesto gumenim brodom“, zabrinuta je Ljudmila za djecu.

Ipak, otac je ostao nepopustljiv. „Bolje da po ovakvom vremenu djeca budu na plaži, a ne u planini. Na kraju krajeva, i na plaži ima dovoljno opasnosti. Evo, valovi su bili toliko veliki da je smo svi nekoliko puta ostali bez kroksica“, na početku objašnjava Vid.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments