Nakon požara Pelješac pogodio i premijer Milanović

Umorni i iscrpljeni vatrogasci i mještani Pelješca koji se od sinoć bore s nepredvidljivom vatrenom stihijom danas popodne iznenada su se susreli s novom opasnošću.

“Bilo je strašno, približavalo se mojoj kući velikom brzinom, a ja i suprug smo gledali u nevjerici svjesni da ništa ne možemo učiniti. Onda smo se odlučili okrenuti prema vatri i nastavili gasiti, a sa vladinom delegacijom na čelu s premijerom što bude”, govori nam jedna mještanka koja je brzo shvatila da štetu koju vatra može napraviti barem koliko toliko može spriječiti, za razliku od štete koju može napraviti hrvatska Vlada.

“Gasio sam maslenik kad je netko počeo vikati “Ljudi, upomoć, dolazi sa južne strane”. Mislio sam da se vatra proširila, ali, nažalost, nije bila riječ o vatri nego o premijerovoj delegaciji”, umoran i izmučen je još jedan sudionik ovog nemilog događaja. Srećom, u pratnji premijera Milanovića nije bilo ministara pa su mještani ispravno procijenili da Vladina delegacija ipak neće napraviti toliku štetu.

“Srećom, Milanović nije bio u pratnji ministara. Da su kojim slučajem došli Zmajlović, Mornar, ili, ne želim niti pomisliti, Grčić, vatra bi nam bila najmanji problem”, nastavlja naš izvor.

“Kao da nam nije dosta vatrene stihije, pa nas je još i Milanović pogodio. Kada se pročulo da će Pelješac nakon Zorana posjetiti Kolinda i Karamarko nastala je panika, no srećom to se pokazalo kao dezinformacija jer Kolinda danas čisti fuge u kninskoj crkvi”, dodaje nam vlasnik lokalnog kafića u kojem se umorni vatrogasci odmaraju.

Milanović je posjetio umorne vatrogasce ispričavši da zna kako im je. “Znam točno kako vam je, ja sam jednom ostavio upaljene svijeće na adventskom vijencu i otišao odmoriti. U zadnji čas sam uspio da vatra ne dohvati predizborni program SDP-a koji je bio na stolu “, ispričao je premijer nesvjestan da je Hrvatsku mogao zaštiti SDP-ovog plana razvoja. Zašto kao SDP-ovac uopće ima adventski vijenac, premijer nije objasnio.

Razveseli nas klikom:

0 comments