Hrvat strahuje da mu imigranti ne okupiraju kvart u Berlinub

– Granicu obložit prvo svinjetinom, onda bombama pa neka navale – kratko i jezgrovito je humanitarnu krizu na makedonskoj granici komentirao na svom Facebook profilu Rafael Mlikota, 49-godišnji Hrvatina koji je stav o izbjeglicama iz Sirije formirao ne temelju jedne fotografije i 30 godina neškolovanja.

– Ma pogledajte ih samo, svi živi i zdravi. Kakav je to čovik koji može uzet pušku u ruke i branit svoju kuću, a odluči pobić??? – zapitao se Mlikota koji je u Njemačku stigao u posjet bolesnom stricu krajem rujna 1991.

– Eh, da se strikan nije naglo razbolija pa da san ja moga uzet pušku u ruke, ne bi rat traja pet godina – napisao je u komentaru ovaj veliki Hrvat koji sada strahuje kako će se tisuće izbjeglica probiti do njegovog  kvarta u zapadnom Berlinu.

Naime, Mlikota, koji je prošlog petka naučio svoju treću njemačku riječ jer se od dolaska u zemlju druži isključivo s Hrvatima, strahuje da će “stoka s istoka” ugroziti njemački način života.

– Ka da nam nije dosta Turčina, u utorak dođe jedan, do subote isprid zgrade uvode direktnu liniju za Ankaru. Marš gamadi odakle si došla – kaže ovaj Hrvat koji kroz čiji je stan od 1991. do 2015., koliko mu stric boluje, prošlo oko 18.800 ljudi sa šireg imotskog područja.

Ovoj vijesti dodajmo i da Mlikotin strah od ratnih izbjeglica dijele i njegovi bivši sunarodnjaci iz Hrvatske. Naime, prema najnovijem istraživanju provedenom na reprezentativnom uzorku Grada Zagreba čak 92% ispitanih izjavilo je kako bi Hrvatska trebala podići zid na istočnim granicama, pa makar to značilo da će putovati koji sat duže kući u Hercegovinu.

Razveseli nas klikom:

0 comments