Davor Šuker policiji: “Počnu li navijači pjevati protiv HNS-a tražimo prekid gradnje nasipa”

Jutros se nakratko u Slavoniji pojavio i Davor Šuker nakon što se proširila vijest da je tijekom iskopa pronađeno nekoliko desetaka zlatnika iz rimskog doba visoke numizmatičke vrijednosti, ali na kraju se ispostavilo da je vijest veća laž od autoriteta predsjednika HNS-a.

Na stotine navijača- huligana slilo se posljednjih dana u Slavoniju. Kako izvještava policija, većina prisutnih sa sobom nosi ražno potencijalno opasno oruđe kao što su motike, lopate, a nekoliko stotina pripadnika svih navijačkih skupina već danima puni veće s pijeskom.

Sava je, tvrde mnogi, prljavija i mutnija od Hrvatske nogometne lige iako je to teško za povjerovati.
Sava je, tvrde mnogi, prljavija i mutnija i od Hrvatske nogometne lige iako je to teško za povjerovati.

– Pouzdano znamo kako papiri mogu biti opasni. Sjetimo se samo incidenta na Poljudu kada su huligani iz Torcide bacili na tisuće papirića s vrha stadiona ugrozivši tako igrače na terenu. Možete samo zamisliti što bi navijači mogli učiniti sa toliko pijeska. O mašklinima, lopatama i drugom hladnom oružju da ne govorimo – upozorava Zoran Mamić koji je i te 2009. godine upozoravao na problematiku upotrebe papira na stadionima.

U policiji kažu da je za sada mirno i da nema nikakvih neugodnosti, ali ipak mole članove HNS-a da se drže dalje od Slavonije. Iz HNS-a pak kažu kako na mjestima gdje su navijači nemaju namjere provoditi vrijeme jer su, kažu, slikavanje na nasipima obavili još jučer i prekjučer.

Kako saznajemo, većina navijača dolazi iz udaljenih krajeva Hrvatske te već danima radi na napisipima pomažući tako u sanaciji i prevenciji daljnjih poplava. Policija priznaje da većina navijača, iako dolaze iz svih dijelova Hrvatske, nema valjani vaučer.

– Uz to što nijedan navijač nema vaučer iako se nalaze van mjesta prebivanja, policija nije uspjela osigurati ni numeriranje mjesta za pojedine navijače tako da svaki navijač jednostavno šeta gdje želi – na propuste u organizaciji gradnje nasipa upozorava Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO.

Šuker pak moli policiju da poštuje zakone Republike Hrvatske, te da na svako skandiranje protiv HNS-a ekspresno prekine izgradnju nasipa.

Razveseli nas klikom:

0 comments