Pet faza spoznaje o prehladi: Od negiranja do prihvaćanja

Prehlada je nešto poput Uskoka u Saboru. Dođe kad se najmanje nadaš i ostavi te bez imuniteta. Teško da ima nešto podmuklije i zločestije od prehlade pred vikend. Naravno, prehlada nikada ne dolazi ponedjeljkom sve da si u subotu pijan na smrznutoj Savi spavao. U srijedu dolaze prvi simptomi, a petak navečer je trenutak kapitulacije kada priznajete, jebiga, da vam od vikenda nema ništa. Ipak, od prvog “šmrc” do mazanja K+ jogurtom na plus 40 treba proći nekoliko ključnih faza.

1. Negiranje
Ma ne, ne, to sto me malo pecka grlo, nije to ništa strašno, to je samo ovako. Malo popiješ čaja i bit će to dobro.

2. Ljutnja
U pičku materinu! Zašto se još uvijek pokrivam samo lancunom? Jebemti ovo vrijeme vani. Kiša ne staje tjedan dana, pa ne mogu biti stalno u kući! Možda investicija od 15 kuna za kišobran i nije najgora ideja? To me sigurno Josipa zarazila, kad smo se vidjeli pred tri tjedna nešto je kašljucala i nije stavila ruku preko usta. Ili možda nisam trebao jesti shake od vanilije po ovom vremenu?

3. Cjenkanje
Ma dobro, nije to strašno, samo puno čaja piti i bit će to bolje, jel? Malo i juhe treba, to isto pomaže, jel? Treba i C vitamina, naranče ću jesti pa će mi biti bolje, jel tako? Možda i da uzmem orašastih plodova, oni su zdravi. I mrkvu bih isto mogao, mrkve izgledaju zdravo. Treba trpati zdravih stvari u sebe pa će mi se ojačati imunitet i onda ću brzo ozdraviti, jel? JEEEL TAAKOO?

4. Depresija
Pa zašto uvijek meni? Zašto se bas ja moram razboljeti kod svake nagle promjene vremena? Vidi ovih izbjeglica kako izgledaju zdravo, uvijek sve na mene. Čim počne jesen i čim počne zima, eto mene zakovanog u krevetu. Sad bih pristao i da u Delnicama živim samo da sam zdrav. Ajme da bar mogu u najgoru krčmu pit pivu, samo da nisam bolestan, jesam li ja na Boga kamenja baca da mi ovako vraća?

5. Prihvaćanje
Dobro, zovu loše vrijeme za vikend, to je dobro. Nadam se da će sastavit nebo na zemlju pa nitko neće moć vani. Znam da je malo sebično, ali kad već ja ne mogu nigdje… Možda i nije tako loše, barem se ne moram lagati da ne mogu učiti i ništa raditi.

Ponovno gledanje svih 10 sezona Criminal mindsa, here I come.

Tekst nam je poslao Mislav Ćuk, što nebi lajkao čovjeku stranicu.

Razveseli nas klikom:

0 comments