Otac djeci pričao kako je izgledao život prije kiše

– … a čarape se nakon pranja osuše prije nego im prođe vrijeme poluraspada – razjapljenih usta slušali su Marko i Tina priču svog oca Davora koji je poslije zajedničke večere prizivao uspomene na neka davna, predpotopna vremena.

– Pričaj nam još, oče! Je li istina da smo nekad 1.000 kuna mjesečno trošili na čokoladu, a ne na kišobrane? – znatiželjan je bio maleni Marko koji je jučer iza kuće vidio Nou kako nešto gradi.

– Da, sine, nekad davno postojalo je vrijeme kad su ovakve oborine mjerene samo na press konferencijama Blanke Vlašić – odgovorio je 46-godišnji otac Davor koji činjenice da je situacija stvarno kritična postao jutros kad je usred Zagreba uočio studenta iz Dalmacije kako mirno prelazi cestu s kišobranom umjesto da do faksa trči mokar.

Osim Zagreba, oborine su pogodile i Dalmaciju iz koje je zbog kiše svaki oblik života iščeznuo već polovicom listopada, umjesto polovicom studenog kad to inače učini zima, a neki znanstvenici prognoziraju da bi se, ako kiša nastavi padati, do Božića mogla spustiti frizura Nevenke Bečić.

 

 

Razveseli nas klikom:

0 comments