TRAGEDIJA U IMOTSKOM: Dječaka (6) poklopilo raspelo s očevog vrata, a nitko od lokalnih bagerista ga nije htio pomaknuti jer je praznik

Čak sedam sati trajala je akcija spašavanja nesretnog dječaka koji je ostao zarobljen ispod očevog raspela koje se pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima otkačilo s lančića i oštetilo četiri susjedne kuće.

Velika tragedije zadesila je selo Runovići kod Imotskog, a mještani ovog malog sela u Imotskoj krajini tvrde da goreg dana u selu nije bilo još otkad je u susjednim Zmijavcima napravljen veći zvonik na župnoj crkvi.

– Što da vam kažem. Živim tu cijeli život. Sjećam se kad je 1999. godine došlo do nesporazuma između lokalnog HSP-a i HDZ-a pa nitko nije uplatio misu za Pavelića. To je bila tragedija, ali ovo danas je puno gore – govori nam Ivan Peruzović, dugogodišnji voditelj župskog zbora, što ga poslije svećenika i liječnika čini trećom najvažnijom osobom u selu.

Danas je, naime, pod još nerazjašnjenim okolnostima raspelo s lančića Mladena Puljića, gastarbajtera na odmoru u rodnom selu, palo nesretniku s vrata te poklopilo šestogodišnjeg dječaka koji se igrao kraj oca u dvorištu.

-Prala sam suđe poslije ručka kad se odjednom sve zatreslo. Pomislila sam da je pronađena neka srpska kuća koja nije minirana, ali ni na kraj pameti mi nije bilo da se mom sinu palo raspelo s vrata – govori šokirana baka Marica koja se, srećom, brzo snašla, uzela telefon i pozvala svećenika.

– Pokušali smo pomaknuti raspelo, zvali smo susjede da nam pomognu, ali nismo uspili jer je preteško. Zvali smo dvojicu bagerista ali su nas odbili jer je praznik – govori stric Ivan koji je na kraju isposlovao dolazak šlepera za kojeg su križ zavezali i uspjeli ga nekako dignuti s nesretnog dječaka.

Dječak je na kraju hospitaliziran,  a doktori tvrde da je u teškom stanju, ali je van životne opasnosti. Šokiranom ocu pružena je psihološka pomoć, a ukoliko se utvrdi da za raspelo na lančiću nije imao građevinsku dozvolu, mogao bi biti i kažnjeno gonjen.

Inače, Mladen je gastarbajter u Njemačkoj koji je, kao i dva milijuna drugih gastarbajtera, pobjegao jer ga je kao dvanaestgodišnjeg dječaka proganjala UDB-a jer je hrvatski mislio.

Supruga je ostala u Njemačkoj, jer nije bilo mjesta i za nju i raspelo u autu, a u Runoviće je stigao s kćerkom Marijom i sinom Antom koji je netom prije tragičnog događaja po prvi put na obiteljskom ručku napamet izrecitirao Juru i Bobana.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments