Nesreća u Kninu: Radnik oslijepio zbog odsjaja zlata nakon što je bez zaštitnih naočala ušao u novoizgrađenu crkvu

Još nije svečano ni otvorena, a nova kninska crkva već je postala predmetom spora. Radovi su pri kraju, datum posvećenja još nije određen jer se traži datum kada će biti slobodni predsjednica Kolinda, Glogoški, Mamić, Merčep, Glavaš, Thompson, Bujanec, Aralica, Tomac i još niz uglednika čije slobodne termine, u sezoni Jasenovca, Bleiburga, Gay parada te još niza manifestacija kojima se zabavlja hrvatska desnica i nije lako uskladiti.

Nažalost, danas je novoizgrađena crkva Gospe Velikog Svetog Franjinog Krsnog Šatorskog Nesrpskog Šahovničkog Nećirilićnog Proračunoljubnog Zavjeta bila mjestom tragedije kada je neoprezni radnik M.Š. (podaci poznati redakciji), bosanskohercegovačkog podrijetla u istu ušao bez zaštitnih naočala.

„Otvorio je vrata, a iako je vani bilo sunce i nas koji smo bili udaljeni pedeset metara od ulaza zabljesnula je jarka svjetlost zlata kojeg unutra ima više nego u Smaugovoj pećini“, rječit je jedan radnik koji je prvi stavio masku za varenje i potrčao pomoći unesrećenom kolegi.

Nesretniku je odmah pružena svećenićka pomoć, te se oporavlja u obližnjoj bolnici. Ovo nije prvi slučaj da crkveno zlato izaziva brojne kontroverze u Hrvatskoj. Nedavno je, podsjetimo, skupina zagrebačkih astronoma teleskopom ugledala sjajno nebesko tijelo za koje su pretpostavili da bi mogla biti riječ o novootkrivenoj zvijezdi tisuću puta većoj i sjajnijoj od sunca. Naposljetku se ustanovilo da je riječ bila o biskupu koji se sa svojim zlatnim plaštom, kapom, štapom i dijamantnim šlapama noću sam šetao po Velebitu.

Podsjetimo, na izgradnju crkve Gospe Velikog Svetog Franjinog Krsnog Šatorskog Nesrpskog Šahovničkog Nećirilićnog Proračunoljubnog Zavjeta potrošeno je 40 milijuna kuna. Dobra vijest za kninsku ekonomiju, gdje trideset posto ljudi živi od socijalne pomoći, je ta što će crkva otvoriti nevjerojatnih nula radnih mjesta, prosječna plaća iznositi će nula kuna, a u državni proračun za zaposlene će platiti nula kuna doprinosa.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments