HDZ na današnjim unutarstranačkim izborima pokazao što je demokracija: Za Karamarka možete glasati prijepodne ili poslijepodne

Današnji unutarstranački izbori za predsjednika HDZ-a demostrirali su što znači demokracija u pravom smislu riječi.

Naime, budući da se izbori održavaju prvi puta prema načelu “Jedan član-jedan glas”, dodana je i nova dimenzija demokracije pod parolom “Jedan član-jedan glas-jedan kandidat” te se danas moglo glasovati samo za novog-starog predsjednika Tomislava Karamarka.

Komentar smo zatražili od istaknutog člana HDZ-a Šime J. iz Promine koji je ponosno rekao “Kod nas nema šalabahter demokracije kao u SDP-u, svi članovi glasaju po svojoj savjesti”.

Na našu konstataciju da članovi HDZ-a ipak ne mogu birati budući da postoji samo jedan kandidat, Šime nastavlja “O čemu vi pričate, mogu birati kad će izaći na biralište, prije ili poslije mise. Kod nas nema diktata iz vrha stranke. Jedina preporuka je da se ipak izađe ujutro budući da dobar dio naših članova već oko 10 sati imaju oko 2 promila alkohola u krvi pa postoji bojazan da se umjesto zaokruživanja, na listićima pojave slova U.”

Cijeli slučaj prokomentirao je i sam Karamarko “Pa tko je ostalima kriv što nisu skupili potrebnih 5000 glasova, ja sam osobno brojao” te nastavlja uvjeren u svoju pobjedu: “Pobjeđujem sigurno, evo, pa čak nisam ni glasao sam za sebe nego sam poslao sina, a to je dopušteno i ostaloj djeci naših članova budući da njih više nema. Laka im hrvatska zemlja” – završio je vjerojatni pobjednik ovih izbora.

Autor: Povljana Girls

Razveseli nas klikom:

0 comments