U slučaju prijevremenih izbora Europska komisija zahtjeva postavljenje upozorenja na glasačke kutije

Bruxelles strahuje od novih izbora u Hrvatskoj, a povodom toga poslali su dopis Vladi u kojem zahtjevaju da se na glasačkim kutijama jasno i nedvosmisleno građane upozori kako izbori mogu imati katastrofalne posljedice.

“Hrvati jako mladi počnu glasati, često nesvjesni kolike opasnosti se kriju u izborima. Ne treba puno, loše društvo, nepametna mladost i za čas si već glasao za Karamarka. EU to ne može spriječiti, ali može znatno umanjiti”, govori za Sprdex Žarko Puhovski.

“Dobar primjer koji Hrvatska treba slijediti su, primjerice, skandinavske zemlje. Primjerice, u Švedskoj i Norveškoj nije zabilježeno da netko glasa za Karamarka, Oreškovića, Petrova ili Milinanovića”, nastavlja.

Kako saznajemo, na idućim izborima na svim će glasačkim kutijama biti jasno istaknute slike četiri vodeća političara, ali ne samo njih.

“Osim ozbiljne opasnosti od Milanovića, Karamarka, Petrova i Oreškovića postojat će još niz upozorenja. Primjerice, “Glasanje za Milanovića dovodi do Gordana Marasa u Vladu”, “Glasači umiru od gladi”, “Pretjerano glasanje za Karamarka može prouzrokovati Ivana Tepeša”, “Političari umiru u zatvoru” i slično”, otkriva nam jedan izvor iz Vlade.

Također, postojat će i cijeli niz upozorenja za stranke. Tako će glasače na kutijama upozoravati i s “HDZ uzrokuje kriminalnu privatizaciju”, “Samo je jedan posto glasova dovoljno za 12 HNS-ovaca u Vladi”, ali i “Ovako izgledate nakon previše socijaldemokracije” uz što bi trebala ići slika Ive Baldasara.
karamarko_2

oreskovic_2

petrov_2

milanovic_2

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: