Većina Hrvata sat dobiven pomicanjem ure iskoristila za razmišljanje o tome koliko je jučer bilo sati u isto vrijeme

Kad se nisu zamarali preračunavanjem, Hrvati su razmišljali o tome je li jučer u isto vrijeme još uvijek bio dan.

Zbog dodatnog sata, vlakovi HŽ-a su danas u prosjeku kasnili manje od 14 sati

HRVATSKA – Kako ne javlja nijedan od portala, danas je gotovo 90% Hrvata sat dobiven pomicanjem ure iskoristilo za razmišljanje o tome koliko je jučer u isto vrijeme bilo sati.

Već tradicionalno, prve probleme sa zimskim računanjem vremena iskusili su konzervativni roditelji bez izraženog autoriteta. Oni su dodatan sat proveli svađajući se sa svojom djecom u pubertetu oko toga jesu li došli kući u 2 ili 3 sata ujutro.

Druga velika grupa građana koja je direktno pogođena pomicanjem sata bili su mamurni studenti. Većina njih je, nakon buđenja u 15:30, naredni sat provela pokušavajući shvatiti koliko je zapravo sati i je li menze još uvijek rade. Najgore je bilo izvjesnom Mariju Š. kojem je, javljaju iz zagrebačke hitne pomoći, eksplodirao mozak kad je u izračun činjenice koliko je zapravo sati ubacio i podatak kako njegov laptop možda je, a možda i nije vrijeme preračunao automatski.

Sasvim očekivano, pomicanje sata potpuno je izbezumilo umirovljenike, pogotovo muški dio populacije koji nije znao trebaju li zbog dodatnog sata otići na WC 80 ili 90 puta tokom noći. Njih 99% od 5 i 30 kad su se probudili pa sve do podneva, veći dio svog vremena je provelo strahujući da zbog krivog izračuna sati ne propuste Dnevnik. Nakon Dnevnika, sljedećih sat i 45 minuta proveli su razmišljajući kad počinje Nedjeljom u 2, javljaju naši reporteri s terena.

Kao što je već rečeno, osim ovih skupina građana koji su bili najdirektnije pogođeni pomicanjem sata, ostatak Hrvatske dan je manje-više proveo uspoređujući trenutno vrijeme s onim jučerašnjim. Situacija je eskalirala oko 17 sati kada otprilike nitko nije bio ravnodušan prema činjenici što je već mrak. Kao da život u Hrvatskoj sam po sebi nije već dovoljno depresivan.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: