Mati Rimcu zbog sramotnog oglasa zabranjen ulazak u Hercegovinu: Kao da nema rodbine pa radnike traži preko natječaja

Nakon što je hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac jučer objavio oglas za popunu čak 14 radnih mjesta u svojoj tvrtki “Rimac automobili”, nije dugo trebalo čekati na reakcije zabrinute javnosti.

Naime, prljavi kapitalist Rimac od svojih budućih zaposlenika zatražio je poznavanje tajnih vještina poput javljanja na telefon ili korištenja Worda što su brojni građani dočekali na nož.

U znak odmazde Matina rodbina u javnost je pustila ovu njegovu sliku bez brade FOTO: Radnička fronta
U znak odmazde Matina rodbina u javnost je pustila ovu njegovu sliku bez brade
FOTO: Radnička fronta

– Pas mater izrabljivačku lopovsku. Vidim oglas za pos’o, jem ti mater, mislim si da se javim kad ono “javljanje na telefon”, “pristojnost”, “komunikativnost”!??? Zbog ovakvih i jesmo tu gdje jesmo! – preko Facebooka je svoju frustraciju oglasom izbacila 36-godišnja Marija iz Zagreba, jedna od 80 tisuća nezaposlenih Hrvatica koja je zamalo nasjela na Rimčev pokušaj da je makne sa Zavoda.

Situacija je bila posebno dramatična u Rimčevoj rodnoj Hercegovini gdje je zbog šoka i nevjerice nakon pročitanog oglasa hitna pomoć u jedno popodne intervenirala više od 250 puta:

– Gospode Bože, kao da rodbine nema pa radnike natječajem traži. Pa što smo mi Bogu skrivili – plakao je u slušalicu vašem novinaru Matin krsni kum koji ne zna kako će sutra od sramote izaći na ulicu:

– Umjesto da se ugleda na našeg Milana ili Zdravka. Pa u Grudama se uz vozačku dozvolu odmah dobije i posao u ZET-u, a čim dijete nauči većinu slova abecede već piše kolumne o Dinamu u Sportskim novostima.  Obitelj, kumovi, prijatelji ovdje su vazda bili na prvom mjestu – kaže naš sugovornik koji je zajedno s 200-injak članova Rimčeve najbliže rodbine pokrenuo inicijativu da mu se zabrani ulazak u Hercegovinu.

– To što radi auta na struju smo mu nekako i oprostili. Ali preko ovakvih stvari ne prelazimo – zaključuje Matin kum.

Svidio ti se članak? Podrži nas lajkom na Facebooku ili lajkaj naš drugi projekt Sprdex Relax

Autorice: Povljana girls

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: